Avskjedshilsen til bedriftene

Publisert

Vår avtroppende regiondirektør Tord Lien sender sin siste avskjedshilsen til medlemsbedrifter og samarbeidspartnere i Trøndelag, før han begynner i ny jobb i en medlemsbedrift over nyttår.

Da senker julefreden seg sakte, men sikkert for mange av dere ute i medlemsbedriftene. For andre, i for eksempel reiseliv og handel, gjenstår noen av årets travleste og mest innbringende dager. Andre medlemsbedrifter kommer til å ha folk på jobb også i julen; for å sikre at det er strøm til å steke juleribba, for at folk skal komme seg til og fra Trøndelag på julebesøk, for at han som har glemt å kjøpe fløte til multekremen skal få kjøpt den, også etter at pinnekjøttet er satt på kok - eller for at folk skal få vite hva som skjer i Trøndelag og i resten av verden. For de aller fleste av dere representere juleferien en mulighet for å ta seg igjen etter en hektisk årsinnspurt. Kanskje gir denne tiden rom for refleksjon over det som har vært, eller mulighet til å tenke på og planlegge for 2023 og årene deretter.  

For min egen del vil denne julen bli min siste som regiondirektør i NHO. Etter 5 1/2 år har jeg nå valgt å begynne med noe annet. Men i den anledning vil jeg si at å ha fått jobbe i NHO har vært og er et stort privilegium! Dette først og fremst fordi jeg har fått lov til å representere dere, medlemsbedriftene, og folkene der, eiere og ledere.  

Hver dag på jobb har jeg følt at jeg har gjort noe jeg har trodd på og som har vært til nytte for at bedriftene kan løse problemer, bygge samfunn, skape liv og røre og gode liv for innbyggerne, men ikke minst å skape verdier til velferd og velstand for oss alle.  

Det har også vært en fryd å møte dere dedikerte bedriftseiere og -ledere som hver dag går på jobb for å skape nye jobber, overskudd og å løse samfunnsutfordringer. Blant disse finnes det utrolige mange fantastiske mennesker, som det har vært en ære å representere i møter med kommuner, fylke og stat. Et godt samarbeid med fagbevegelsen, først og fremst LO, har også vært avgjørende både for trivsel og gjennomslag. Takk til alle sammen.  

Med dette vil jeg takke alle samarbeidspartnere, men ikke minst medlemsbedriftene, for et utmerket samarbeid, og ønske alle en fredelig julehøytid og alt godt for det nye året.  

Tord Lien, Regiondirektør NHO Trøndelag