NHO Vestfold og Telemark ønsker alle God Jul!

Nyhet, NHO Vestfold og Telemark

Publisert

Vi håper inderlig at julen vil bringe noen gode rolige dager til dere alle sammen og at vi snart kan gå lysere tider i møte! Måtte 2022 bli et år med vekst og utvikling og fokus på jobbskaping, verdiskaping, kompetanseutvikling og ny teknologiutvikling!

Kjære medlemsbedrifter, samarbeidspartnere, politikere og alle som heier på næringslivet!

Enda et krevende koronapreget år går mot slutten, og vi i NHO Vestfold og Telemark vil gjerne understreke hvor imponerte vi er over innsats og pågangsmot hos bedriftene våre - og hos alle i regionen som jobber for bedre rammevilkår! Vi vet at mange bedriftsledere har opplevd noen av de tøffeste dagene i yrkeslivet i denne perioden, og når vi nå igjen fikk nye strenge smitteverntiltak i desember kjentes det som et hardt slag i ansiktet for mange. Høsten har jo vært god etter gjenåpningen av samfunnet - med fulle ordrebøker og alle bord og rom bortbestilt hos serveringsbransje og hoteller. Det var store muligheter for å ta igjen den tapte omsetningen fra det siste halvannet året og mange hadde ansatt nye folk.

Vi så ikke for oss hvordan en mutasjon skulle snu alt på hodet igjen. Når det likevel skjer er det helt fantastisk hvordan bedriftsledere og ansatte snur seg rundt, bretter opp ermene og fokuserer på det man faktisk kan gjøre noe med. Vi i NHO har gjort vårt beste for å påvirke kompensasjonsordninger, lønnsstøtte og andre tiltak som kan berge bedriftene gjennom, men vi vet at den verste støyten uansett må tas av bedriftene selv.

Samtidig er det mange bedrifter som går bra! I november kom rapporten fra Dun&Bradstreet som viste at flesteparten av bedriftene i vår region gjorde det bedre enn noensinne, med gode økonomiske resultater og sterk egenkapitalsituasjon. NHOs egne undersøkelser gjennom høsten viste også at optimismen var stor i mange bransjer og bedrifter, og innen industri, byggebransje,  verdikjeden fra jord til bord og i handels- og servicebedrifter meldes det om gode salgstall og nyansettelser. Det er bra for oss alle med sterke bedrifter som kan trygge arbeidsplasser og investere i kompetanse og grønn omstilling.

Nå håper vi på noen rolige dager hvor skuldrene kan senkes litt og vi kan samle krefter til året som kommer! Vi ser frem til godt samspill med dere alle sammen - til beste for bedriftene i Vestfold og Telemark!

God jul og godt nytt år ønskes fra Christina, Hege, Helene og Kristin

image65o5.png