NHO

Innhold

Åpner døra for flere oppdrag til mindre bedrifter

Nyhet

Publisert

#205

Statssekretær Magnus Thue overrekker stortingsmeldingen om offentlig anskaffelse til NHOs Arnhild D. Gjønnes.

- Næringsdepartementet ser på tiltak som gjør det lettere for mindre bedrifter å vinne offentlige oppdrag. Det kan være mindre hoteller som lettere skal få konkurrere med store kjeder, sier statssekretær i NFD.

På NHOs store konferanse om offentlig anskaffelse presenterte statssekretæren stortingsmeldingen om det samme tema.  Han fortalte at NHO mange ganger – faktisk hver gang vi har møttes – har foreslått å etablere en såkalt "Lille Doffin" der mindre bedrifter lettere kan delta og vinne offentlig oppdrag.  - Dette skal vi se på, og denne gangen mener vi det, sa Thue og høstet humring i salen.

 Konferansen  handlet i stor grad om at samarbeid mellom det offentlige og private er avgjørende for gode resultater.  Det var mange konkrete eksempler på god praksis, hvordan man skal heve innkjøpskompetansen gjennom ny sertifisering, personvern i anskaffelsene, konkurranserettslige utfordringer, åpenhet i evalueringsprosessene og etablering av eBevis.

 Statssekretær Thue var opptatt av hvordan offentlige anskaffelser kan gi gode innovative løsninger.  Han nevnte for eksempel at overvåkning av jernbanelinjer tidligere kunne skje ved bruk av helikoptre, men at en åpnere prosess hadde gitt nye løsninger der man gikk over til bruk av droner, noe som var vesentlig billigere.

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: