NHO

Innhold

- Uansvarlig av Sykepleierforbundet

Nyhet, Lønnsoppgjør

Publisert

#205

Rolf Negård, forhandlingsdirektør i NHO.

- Vi tar til etterretning at Sykepleierforbundet mener vårt varsel om lockout er ugyldig fordi den ikke omfatter ledere i bedriftene. For å unngå mer usikkerhet om når lockouten iverksettes, har vi nå gitt en ny plassfratredelse som omfatter ledere.

- Dette er uansvarlig opptreden fra Sykepleierforbundet og brudd på vanlige spilleregler blant partene i arbeidslivet. Det er åpenbart for oss at Sykepleierforbundets klage er et forsøk på å utsette lockouten, sier Rolf Negård, forhandlingsdirektør i NHO. 

Sykepleierforbundet hevdet fredag ettermiddag at NHOs lockoutvarsel er ugyldig og har meldt til Riksmekleren at sykepleierne som ikke er i streik vil møte på jobb som vanlig tirsdag morgen.

- Denne situasjonen er så alvorlig og Sykepleierforbundets beslutning skaper så mye usikkerhet at vi kun hadde to valg; å ta dette til arbeidsretten, noe som ville ha skapt en ytterligere usikker situasjon for pasienter, pårørende, bedrifter og ansatte. Det kunne vi ikke være med på. Derfor har vi valgt det andre alternativet: å akseptere innsigelsen fra NSF og sende en ny plassfratredelse til bedriftene som er berørt, sier han.

Dette innebærer at lockouten iverksettes onsdag 21. november, i stedet for tirsdag 20.

NHO reagerer kraftig på Sykepleierforbundets opptreden i denne konflikten.

- Jeg har aldri i løpet av mine ti år som forhandlingsdirektør opplevd noe lignende, sier Negård.

Les også: NHO Service og Handel går til lockout mot Sykepleierforbundet