Topplederforum - Agder møter verdens-"UROEN"

31. mai 2023, kl. 16.30–20.00
Kristiansand Glencore Nikkelverk

Med urolige omgivelser må vi ta tøffe valg, se nye løsninger og jobbe mer sammen. Topplederforum setter dagsorden for hva vi skal snakke om og hvilken felles vei vi må stake ut for folk og bedrifter på Agder i 2023 og fremover.

Program: 

  • Kl 16.30: Registrering, mingling og mat
  • Kl 17.00: Det store bildet

Vi opplever høyere priser på strøm, drivstoff, matvarer og en rekke andre varer, og renten er på vei oppover. Det er krig i Europa og verdensøkonomien skjelver. Hvordan henger dette sammen, og hvilket handlingsrom har vi?


Konferansier: Naja Boone, Markeds- og kommunikasjonsdirektør i Morrow Batteries

Foredragsholder nr. 1 – «UROENs» drivere - Hva er det store bildet og hva kan Agder bidra med? Om de nye store utfordringene folk og bedrifter står overfor, og hvordan vi må jobbe sammen for å løse dem. Idar Kreutzer, områdedirektør i NHO, tidligere adm. dir. i Finans Norge.

Foredragsholder nr. 2 - Endrede rammevilkår for bedriftene lokalt og internasjonalt - få pulsen på dagens situasjon. Hvordan har den store «UROEN» påvirket dem og deres fremtidsutsikter? Nils Gjelsten, Adm. dir. Glencore Nikkelverk AS

Regionalt

Rammebetingelsene for virksomheter er utsatt for store endringer, som får konsekvenser for både verdi- og jobbskaping. Hvilke fortrinn har Agder som hjelper oss å møte dagens utfordringer? 

Foredragsholder nr. 1 - Agders fortrinn - Hvordan utnytter vi å være lokalisert på Sørlandet og jobb internasjonalt til alle verdensdeler? Rolf Thore Roppestad, CEO, GARD 

Foredragsholder nr. 2 - Agders fortrinn - Hvordan kan Agder svare på store samfunnsutfordringer. Hvordan legge til rette for de nødvendige omstillingene i næringsliv og samfunn. Arne Isaksen, Professor ved Institutt for arbeidsliv og innovasjon på Handelshøyskolen UiA

Foredragsholder nr. 3 - Nyetablering i verdens-«UROEN» - Hvordan spiller «UROEN» inn på dagens etablering av industri? Er det noen fordeler eller ulemper ved å være lokalisert på Agder? Stina Torjesen, Bærekraftsdirektør, Morrow. 

PANELDEBATT

  • Hvordan skal virksomhetene på Agder møte de dystre spådommene?
  • Er det virkelig så dystert?
  • Er det verre på Agder enn andre steder?
  • Hvordan gjør «UROEN» oss kreative?
  • Hvem har klart å forutse "UROEN" og hvordan gjorde de dette?
  • Finnes det gode veier ut av disse dystre spådommene?