Næringspolitisk aften: ordførerduell og politisk frieri (Narvik)

4. sep 2023, kl. 18.00–20.00
Malmen - Narvik kulturhus Kongens gate 44, 8514 Narvik Gratis Påmeldingsfrist 01.september 2023

Narvik kommune var nominert til Årets Næringsvennlige kommune 2023, og har markert seg som en fremoverlent kommune med driv. Nå blir det spennende å se hvordan ordførerkandidatene tenker om å fortsette veksten for samfunn og næringsliv. Vi inviterer til næringspolitisk aften!

Sammen med Narvikregionen Næringsforening inviterer vi til Næringspolitisk aften, et kveldsarrangement hvor vi inviterer bedriftsledere, samfunnsaktører og politikere til et samling i Malmen!

Politikk legger mange av rammene for næringslivets muligheter for vekst, innovasjon, utvikling og tilgang på kompetanse, ikke minst rammene rundt det å være på jobb -samfunnsutvikling. Gjennom valgkampen er det viktig for NHO å legge fokus på at bedrifter gir liv i bygd og by!

Det blir lett servering av kaffi og wraps til alle påmeldte, for de som ønsker andre forfriskninger kan det kjøpes i baren!

----------------------------------------

Program for kvelden

 

18.00 Dørene åpner -velkommen!
18.15 Velkommen til næringspolitisk aften

Velkommen med Narvikregionen Næringsforening, introduksjon av kveldens møteleder - regiondirektør Hans Christian Hansson. Det vil bli gitt noen refleksjoner fra arrangørene.

18.30 Bedriftspanel: Hva trenger bedriftene fra politikerne?

Før politikerne får komme til skal vi høre fra et bedriftspanel med bedrifter fra ulike bransjer om  ståa og hva de trenger fra politikerne i tiden som kommer.  Med i panelet har vi; 

  • Unni Bente Losvik, daglig leder Losvik Bygg
  • Bjørn Reidar Sørensen, dekan UiT Narvik
  • Erik Sommerli, daglig leder Ballangen Sjøfarm
19.00 Pause

 

19.10 Ordførerduell: Vi har utfordret Rune Edvardsel (AP) og Lars Erik Lillefloth (H) til duell!

Moderator Hans Christian Hansson, regiondirektør NHO Nordland

På meningsmålingene er det to markante ordførerkandidater i Narvik, og de skal få kjøre seg i en ordførerduell. Vi gleder oss til å høre hvordan de skal legge til rette for vekst, utvikling og næring i årene som kommer.

19.30 Politisk frieri -og oppfølgende samtale

Moderator Hans Christian Hansson, regiondirektør NHO Nordland

Vi har utfordret alle ordførerkandidatene fra alle parti (en per parti) til å komme å gi et to minutters frieri til bedriftene, med fokus på hva de og partiet kommer til å gjøre for å sikre rammevilkår og vekst i Narvik. Kun tid til et målrettet budskap! Når presentasjonene er gitt vil det bli en oppfølgende samtale med alle kandidatene for å følge opp oppfordringer fra panelet.

 

20.00 Programslutt

 

Malmen holdes åpen etter programslutt til mingling, sosialt og nettverking med politikere.

 

Velkommen til næringspolitisk aften!