Reiselivsdebatt i Narvik

28. aug 2023, kl. 14.30–16.30
Narvik bibliotek Kongens gate 39, 8514 Narvik Gratis, velkommen!

En hektisk sommersesong for reiselivet i Narvik og omegn går mot slutten. Hvordan har sesongen gått, og hvilken planer har politikerne for destinasjonsutvikling fremover? Det har vi invitert politikere til å bryne seg på i mandag 28.august i Narvik.

Oppmøte, ingen påmelding nødvendig

En hektisk sommersesong for reiselivet i Narvik og omegn går mot slutten. Hvordan har det gått? Har reiselivet merket endringer i etterspørsel og besøk fra norske og utenlandske reisende nå etter pandemien, som også er preget av å være dyrtid og med lav kronekurs? Og ikke minst, hvordan mener de ulike partiene at man skal legge til rette for fortsatt vekst og utvikling i reiselivsnæringen i Ofoten og omegn, og i fylket for øvrig?

Det satses i Narvik blant annet gjennom støtte til Apint VM 2027 hvor flere millioner går til reiselivs og destinasjonsutvikling, men hva mener de ulike partiene egentlig? Og hvordan skal Narvik bli en enda mer attraktiv destinasjon, og hva mener de ulike partiene må til for å  legger til rette for bedre mobilitet, flere flytilbud og gode samferdselsløsninger også for reiselivet? Dette er noen av temaene som innledere og politikere skal få bryne seg på i Narvik 28.august, helt i innspurten av årets valgkamp. 

I løpet av arrangementet presenteres det en smakebit på besøkstall og vurderinger av hvordan sesongen har vært fra NHO Reiselivs lokallag og et par reiselivsbedrifter.

---------

 

Velkommen til reiselivsdebatt før valgkampen!

Innledning ved dagens møteleder Hans Christian Hansson, regiondirektør i NHO Nordland.

Hvordan står det til med reiselivsbransjen i Ofoten?

NHO Reiselivs lokallag legger frem tall og innsikt fra reiselivsbransjen i Narvik og omegn.

  • Utviklings trekk
  • Sysselsetting
  • Reiselivets økonomiske betydning i lokalsamfunnet
  • Reiselyst, bo- og blilyst
  • Kultur opplevelser for tilreisende og lokalbefolkning
Vi hører fra reiselivsbedriftene 

Vi skal høre fra noen av våre reiselivsbedrifter om hvordan sesongen har vært, markedssituasjonen som er og hva de anser som muligheter og utfordringer. Dette skal deretter politikerne få svare på, hvordan de ser for seg å løse utfordringene bedriftene står ovenfor.

Valgkampsdebatt om reiseliv 

Debattleder: Hans Christian Hansson

  • Lars Erik Lillefloth, ordførerkandidat Høyre
  • Tina Denstad, gruppeleder Arbeiderpartiet
  • Thomas Johansen, ordførerkandidat Miljøpartiet De grønne
  • Ragne Johnsen Megård, ordførerkandidat Sosialistisk Venstreparti
  • Boy-Arne Bouyle, ordførerkandidat Kristlig Folkeparti
  • Rune Østergren, ordførerkandidat Fremskrittspartiet

Velkommen til valgdebatt om reiseliv!

Debatten arrangeres av NHO Reiseliv Lokallag Narvik, Bardu, Målselv og omegn i samarbeid med NHO Reiseliv Regionforening Nord-Norge og NHO Nordland.