Flere søkere til yrkesfag gir flere klasser i Bergen

Publisert

Skoleelever i Bergensområdet som ønsker å gå yrkesfaglig studieretning skal nå få et større og berede tilbud. Fylkeskommunene øker kapasiteten i antall klasser i Stor-Bergen.

- Dette er gode nyheter og en viktig justering, både for lærebedriftene og ikke minst for elevene som nå ønsker å satse på yrkesfag.
Det sier Ann-Kristin Kristoffersen som representerer NHO i yrkesopplæringsnemnda i Vestland Fylke.

Fylkestinget gjorde på sitt møte før helgen, vedtak om at det skal brukes om lag fire millioner kroner til sammen, og at det skal opprettes seks klasser i yrkesfag i Stor-Bergen.  I tillegg har fylkesrådmannen fått fullmakt til å vurdere om det er behov for ytterligere klasser.  En slik utvidelse skal skje i tett dialog og etter anbefalinger fra yrkesopplæringsnemnda.

- Da er det avgjørende at det er arbeidslivets behov for kompetanse som legges til grunn for vurderingen, sier Kristoffersen.
For NHO er det avgjørende at vi ikke utdanner unge til fagområder næringslivet ikke etterspør.  Vi vil derfor etterspørre om det faktisk er læreplasser til de klassene som blir opprettet, sier hun.

Tall fra Vestland Fylkeskommune viser at det er flere som søker yrkesfag som førstevalg enn tidligere.  Prognosene viser at nesten 300 elever risikerer å ikke få tilbud om vg1 yrkesfag til høsten.
-Nettopp derfor er denne satsningen som fylkestinget nå gjør viktig. Den er viktig for elevene som får oppfylt sine ønsker om yrkesfag i sitt nærområde, og den er viktig for næringslivet som har et stort og udekket behov for yrkesfaglig kompetanse i vår region, avslutter Kristoffersen. 


Har du spørsmål eller kommentarer som gjelder yrkesfag, er du velkommen til å ta kontakt med oss i NHO Vestlandet.