Gjennomslag for å bygge Hafstadfjelltunnelen!

Publisert

Oversiktskart E39 Storehaugen-Førde

Oversiktskart E39 Storehaugen-Førde.

E39 er livsnerven på Vestlandet. Når Hafstadfjelltunnelen nå skal bygges blir det både tryggere og raskere vei både til og forbi Førde.

Like før fremleggelsen av Nasjonal Transportplan kom Regjeringen med nyheten om at E39 Storehaugen-Førde blir prioritert. Dette prosjektet er mest kjent som Hafstadfjelltunnelen.

- For næringslivet og folk i hele fylket er dette en stor dag. E39 er livsnerven på Vestlandet. Hafstadfjelltunnelen løser flere problemer på en gang. Det blir mye tryggere for sjåfører og de som bor i byggefelt og hus tett på dagens vei, og vi sparer mye reisetid både for mennesker og varer som skal til butikkene, sier Sondre Olsen, politisk rådgiver for NHO Vestland.

SondreOlsen-2.jpg

- Jeg har hørt dagens vei omtalt som yrkessjåførenes verste mareritt, og at det er noen av de skumleste svingene på Vestlandet. Spesielt er det krevende på vinteren, når det er glatt, mørkt og snø. Nå handler det bare om å få bevilget pengene, for dette er et av landets mest gryteklare prosjekt. Det er heller ikke et spesielt dyrt prosjekt, sier Sondre Olsen.