Årets lønnsoppgjør er i gang igjen

Nyhet, Lønnsoppgjør

Publisert

Lønnsoppgjøret 2020 er i igang igjen, etter utsettelsen i mars på grunn av korona.

Lønnsoppgjøret 2020 er i gang igjen, etter utsettelsen i mars på grunn av korona. Foto: Cathrine Westlie Eidal, Norsk Industri.

Mandag 3. august startet Fellesforbundet og Norsk Industri opp igjen forhandlingene i årets lønnsoppgjør. Oppgjøret skulle opprinnelig gjennomføres i mars, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen.

Årets lønnsoppgjør er et forbundsvist oppgjør, der frontfaget starter forhandlingene. 

Vårt system for lønnsdannelse er basert på at den konkurranseutsatte delen av industrien setter rammen for de andre oppgjørene. Etter at Norsk Industri og Fellesforbundet er ferdige vil de øvrige forhandlingene bli gjennomført fortløpende. 

Viktigst å sikre arbeidsplasser

– I år har vi ingenting å gi. Frontfaget skal skape en standard for alle oppgjør som kommer etter oss. Da må vi være veldig forsiktige med å åpne lommeboka og overenskomsten for endringer. Da vil i så fall alle som kommer etter oss kunne argumentere for akkurat det samme, og i sum vil det koste penger. Det viktigste er å sikre arbeidsplasser, sier adm. dir. Stein Lier-Hansen i NHOs landsforening, Norsk Industri, ved starten av oppgjøret.

NHOs vedtok ny posisjon 26.juni

NHOs representantskap vedtok før sommeren ny posisjon foran årets lønnsoppgjør. 

- Vi har vedtatt en stram fullmakt som gjenspeiler den dramatiske situasjonen som norske bedrifter står i. Det er ikke rom for sentrale tillegg i år, sa NHO-sjef Ole Erik Almlid etter representantskapet. 

Her kan du lese mer om NHOs nye posisjon foran lønnsoppgjøret 2020

 

Les mer

Alt om lønnsoppgjøret 2020

Alt om tariff (arbinn.nho.no)
Alt om lønn (arbinn.nho.no)
Forbundsvist oppgjør - dette betyr det for deg