Annis Pølsemakeri AS er en kjøttprodusent fra Ringebu i Oppland. Bedriften lager kjøttpølseprodukter og skinker ut fra lokale tradisjoner. Anni Kirstine Byskov overtok i 2000 Jan Haugs Pølsemakeri som ble startet i 1973 i leide lokaler inntil nytt forretningsbygg ble bygget i 1983. Overtagelsen innbefattet også resepter som har resultert i premier i diverse konkurranser. Med overtagelsen fulgte det også med en etablert kundebase.
Utsalget ligger midt i Ringebu sentrum og tilbyr forskjellige kjøttprodukter, i tillegg har de egen avdeling for catering. Forretningen er den del av et nasjonalt slaktersamarbeid, som går under navnet Angusbutikkene.
I 2005 vant de for sitt produkt innen kategori for urøkt spekeskinke. Skinkenes fremstilling er basert på lokale mattradisjoner, og ble stemplet «Favoritt både blant norske forbrukere og norske kokker».[1] Selskapet har også gjort seg bemerket med en rekke utmerkelser fra Kjøttbransjens landsforbunds norgesmesterskap, med 4 gull, 2 sølv og 4 bronse, hovedsakelig for sine pølseprodukter. NHO Innlandet gratulerer så mye til Annis Pølsemakeri som fikk pris som månedens bedrift i juni:
- Anni’s Pølsemakeri er en lokal bedrift som har utmerket seg med innovasjon i et tradisjonelt kvalitetsprodukt. Anni og hennes dyktige ansatte har skapt en solid bedrift ut av et nisjeprodukt som har utviklet seg positivt både med restaurantdrift, utsalg og et konsept i Mathallen i Oslo. Anni og hennes ansatte har gründerånd og engasjement innenfor et spennende område som tilbyr unike matopplevelser for de besøkende. Det at bedriften lykkes med konseptet er verdt å hylle både for de ansatte, men også for hele Landsbyen Ringebu, sier rådgiver i NHO Innlandet Linn Alicia Slora Kristiansen