Unge stemmer: møt Trøndelags ledertalenter

Nyhet, NHO Trøndelag

Publisert

Bak fra venstre: Mari Bernhardsen, Vegard Sem, Annar Gravrok, Helene Øyangen Lindberg, May-Helen Killi, Anine Malm, Kristine Oftedal Iversen, Kristin Kulseth, Rebekka Resell, Sondre Beck Orekåsa, Peder Lutdal, Hilde Sem Lykke (Sparebank1 SMN), Sigrid Bye Bakke. Foran fra venstre: Martin Morken, Mats Monsen og Marianne Lutterloh Ljones.

Sammen med Sparebank1 SMN og LO Trøndelag var vi på utkikk etter unge talenter som vil bruke stemmen sin i Midt-Norge. Ungdommene lot ikke vente på seg med å søke, og vi fant 15 engasjerte mennesker som kan være framtidens trønderske samfunnsdebattanter, statsministre og næringslivsledere.

Gjennom programmet Unge Stemmer skal 15 unge voksne i alderen 18 til 35 kobles direkte på det som skjer i regionen, og programmet bidra til å bygge, utvikle og sikre mangfold av unge trønderske ledertalenter i regionen. Målet er at flere trøndere skal bidra i den nasjonale samfunnsdebatten om fremtidens næringsliv.

For mer om bakgrunnen for programmet, les artikkel med regiondirektør i NHO Trøndelag, Tord Lien, Regionleder i LO Trøndelag, Kristian Tangen, og konserndirektør i Sparebank1 SMN, Jan Frode Janson, i Adresseavisen.

Gjengen som utgjør deltakerne i 22/23 har allerede møttes til første samling i Oslo. Dette er deltakerne:

Anine Malm (29), Mellomleder Sodvin

Annar Gravråk (25), Anleggsleder Tensio

Helene Øyangen Lindberg (29), Forsker SINTEF

Kristin Kulseth (29), Rådgiver NHO 

Kristine Oftedal Iversen (33), Kommunikasjonsrådgiver HENT

Mari Bernhardsen (35), Leder teknisk Equinor

Marianne Lutterloh Ljones (32), Senioradvokat Arntzen De Besche

Martin Morken (22), Faglig ungdomssekretær/Rådgiver LO

Mats Monsen (30),  Leder Fagforbundet

May-Helen Killi (26), Bedriftsrådgiver Sparebank1 SMN

Peder Lutdal (29), Utviklingsingeniør Norske Skog

Rebekka Resell (28), Senioringeniør Aker Solution/Maintech

Sigrid Bye-Bakke (33), Faglig leder Geitmyra Credo

Sondre Beck Orekåsa (31), Key Account Manager Telenor

Vegard Sem (18), Leder Ungdommens fylkesutvalg Trøndelag fylkeskommune

Den første av fem samlinger de neste åtte månedene ble avholdt i Oslo 15.-16. september. De neste tre samlingene avholdes i Trøndelag, og på siste samling reiser deltakerne til Brussel.

Tema for første samling var norsk arbeids-og næringsliv, med særlig fokus på den norske modellen. Deltakerne forberedte spørsmål i forkant til innlederne som var på plass i Oslo. Blant bidragsyterne var LOs nestleder, Steinar Krogstad, direktør for arbeidsliv i NHO, Nina Melsom og sjefsøkonom i NHO, Øystein Dørum. 

Deltakerne fikk også et innblikk i rollen som ung og stortingsrepresentant. Stortingsrepresentant Sivert Bjørnstad (Frp) delte sine erfaringer som ung og folkevalgt fra Trøndelag. Tidenes yngste stortingsrepresentant Maren Grøthe (Sp), også fra Trøndelag, ga deltakerne en grundig omvisning på Stortinget, og delte sine opplevelser som ny i nasjonalforsamlingen.

Deltakerne skal gjennom de neste åtte månedene lære mer om hvordan politiske beslutninger fattes, om medienes rolle i et demokrati, få innsikt i perspektiver på ledelse og gjennomgå medietrening. 

Unge stemmer er et samarbeid mellom Sparebank1 SMN, LO Trøndelag og NHO Trøndelag. Programmet er finansiert av Sparebank1 SMNs Samfunnsutbytte.