Noen AS får hjelp til å bygge ny demensomsorg på Vestlandet

#205

Fra venstre Vibecke Linn Knudsen, næringslivskontakt Beredt as, Kristian Arnesen, fagansvarlig NAV Marked og Heidi Wang, daglig leder Noen as. (Foto: Ragnhild Friis-Ottessen).

Ringer i vannet (Bergen): Stemningen er spent. 30 jobbsøkere er på informasjonsmøte. De håper å bli nye veiledere hos NOEN AS som skal bygge opp ny demensomsorg i Sotra, Bergen og omegn.

Ringer i vannet

Ringer i vannet er en rekrutteringsstrategi som årlig gir over 1.500 med hull i CV-en fast jobb hos medlemsbedrifter i NHO. Tjenesten er kostnadsfri for medlemmer av NHO.

Mer

Ringer i vannet og NAV samarbeider om å bistå Noen AS. Bedriften er en prisbelønt pioner innen demensomsorg, bygget opp av daglig leder Heidi Wang. Se boka "Kvinnelige gründere forteller", utgitt av NHO Service og Handel. 

De 30 jobbsøkene får en gjennomgang av hva Noen AS driver med. Bedriften samarbeider med familiene til pasientene og skreddersyr tjenester som er meningsfylte. Noen AS bistår personer med demens i hverdagen, gjøre slike ting som å gå tur sammen, opprettholde avtaler og nettverk, være en støtte og skape best mulig livskvalitet.

Nye i Hordaland

Noen AS er nye i Hordaland og kontaktet regionsansvarlig for Ringer i Vannet, Ragnhild Friis-Ottessen i NHO Service og Handel. Hun kontaktet videre NAV og sammen startet de en prosess for å bistå med rekrutering. Med på laget er også Vibecke Linn Knudsen som er næringslivskontakt hos arbeids og inkluderingsbedriften Beredt AS.  

- Vi følger opp bedriften og holder vi øyene åpne etter potensielle kandidater som kan ta jobb som veiledere, sier Vibecke Linn Knudsen.

Heidi Wang er tydelig på hvorfor akkurat Ringer i Vannet og Nav er ønsket som rekruteringskanaler.

Har du opplevd å stå utenfor?

- Har du opplevd å stå utenfor arbeidslivet så vet du hvordan det føles, og kan du ha lettere for å forstå andre som har opplevd å miste noe viktig. Det kan gjøre at du får empati for demente og har lyst til å gjøre en forskjell, sier Heidi Wang.

Det er mange spørsmål fra salen når hun forteller, og etterpå skriver nær samtlige seg opp på listen for å få en oppfølgingssamtale med Heidi. Etter dette sendes søknad, og forhåpentligvis vil flere bli invitert til "Noen-skolen" for å bli sertifisert som veileder.

- Jeg håper virkelig at jeg kommer med på Noen-skolen. Det å jobbe med mennesker er min drøm, sier en smilende dame på vei inn til intervju.

Mer om Noen AS

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!