NHO

Innhold

13 millioner kroner til fordeling i Oslo

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Her kan bedriften søke om midler til opplæring

Her kan bedriften søke om midler til opplæring

Få Oslobedrifter har søkt om midler til bedriftsintern opplæring. Kommunen har åpen søknadsfrist. Her finner du veiledning om hvor og hvordan.

De såkalte BIO-midlene har som formål at bedrifter med alvorlige omstillingsproblemer og/eller større endringer i rammebetingelser skal unngå å si opp medarbeidere. Hensikten er at bedriftene skal kunne utvikle kompetanse hos de ansatte heller enn å miste kompetanse. Merk at det ikke er likegyldig hvor du søker – bedrifter i Oslo skal søke hos Oslo kommune og bedrifter i Viken skal søke derfra.

Oslo med 13 millioner kroner foreløpig

I Oslo er det løpende søknadsfrist og søknadene behandles etter som de kommer inn.

Oslo kommune skriver på sin side at «Vi har i utgangspunktet rundt 13 millioner kroner til fordeling i 2020. Vi vil øke summen vi har til fordeling, dersom vi mottar mer midler til denne tilskuddsordningen fra statlige myndigheter.»

På Oslo kommunes sider står det utfyllende om hvem som kan søke og hva støtten skal gå til.

Oslos midler kan du søke om her

Viken med 24 millioner kroner

Viken fylkeskommune hadde satt av 24 millioner til bedriftsintern opplæring. Siden ordningen ble lansert i begynnelsen av april, har det vært stor pågang fra bedrifter som ønsker midler. Totalt har rundt 130 bedrifter søkt om støtte. Med disse søknadene blir alle de 24 millionene fordelt, og Viken fylkeskommune kan foreløpig ikke behandle flere søknader.

Fikk penger til å kurse ansatte – slapp å permittere

Solcellespesialisten i Fredrikstad fikk 300.000 kroner til bedriftsintern opplæring. Pengene gjorde at daglig leder Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten slapp permittere ansatte, skriver Fredriksstad Blad.

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: