NHO

Innhold

Er bilverksted en kommunal oppgave?

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

#205

Det finnes mange utmerkede bilverksteder i Sarpsborg om omegn. Er det virkelig en kommunal oppgave å drive eget bilverksted? spør regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo (Illustrasjonsfoto)

Sarpsborg kommune har nettopp startet et eget bilverksted. Kommunen vedlikeholder de aller fleste tjenestebilene sine selv. Er det virkelig en kommunal oppgave å drive bilverksted?

Det er leder i Østfold Bilbransjeforening, Hermod Strømnes Johnsen og regiondirektør i NHO Viken Oslo, Nina Solli som stiller dette spørsmålet i Sarpsborg Arbeiderblad. De mener svaret på dette er et rungende nei.

-En god og næringsaktiv kommune samarbeider med bedriftene og kjøper tjenester av dem. Det er ikke en kommunal oppgave å konkurrere med lokale bilverksteder, mener Solli.

-Jeg tviler ikke på at kommunen hadde gode intensjoner da de opprettet verkstedet. Men det er ikke riktig at en kommune skal bruke fellesskapets midler til å konkurrere med lokale verksteder. Vi snakker om lokale bedrifter som skaper jobber og betaler penger inn til kommunekassa. Kommunene er til for å få mest mulig ut av fellesskapets midler til beste for innbyggerne. Det blir helt feil når Sarpsborg allerede har flere stolte tradisjonsrike bedrifter som kan levere den tjenesten, synes Solli.

Solli ble spesielt overrasket over Audun Lysbakkens kommentar om at det kommunale verkstedet setter mennesker foran markeder.

– Hva mener han med det? Er det ikke mennesker som jobber på de private bilverkstedene? Dette er trygge, gode arbeidsplasser, som jobber for et godt tilbud til alle som har bil.

- Bilbransjen har vært igjennom omstilling og utfordrende tider. Kommunal konkurranse er det de minst av alt trenger. En kommune er ikke bærekraftig uten konkurransedyktige bedrifter som bidrar inn til fellesskapet, minner hun om.

Les mer i Sarpsborg Arbeiderblad.

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: