NHO

Innhold

Etterlengtet bachelor-utdannelse i byggeplassledelse

Nyhet

Publisert

Bygg Ledelse

Bachelor i byggeledelse starter i høst ved høgskolen Innlandet

-Byggebransjen har et stort behov for kvalifisert arbeidskraft innenfor mange områder. Kunnskap om ledelse, forvaltning, saksbehandling, prosjektstyring og økonomi kombinert med byggfag vil være svært nyttig. Derfor er det gledelig at det er startet opp en bachelor i byggefagledelse, sier regiondirektør Nina Solli.

-Dette er et tilbud som lenge har vært etterspurt i bedriftene. De som tar bachelor i byggfagledelse vil få jobbtilbud før de har fullført studiet. Her kombinerer man kunnskap om bygningsfaget og ledelsesfaget. Det gjør kandidatene svært attraktive. Det er hånd i hanske for bedriftene, sier Solli

Seks fylkeskommuner på Østlandet inkludert Oppland har gjennom etableringen av selskapet Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS nå fått godkjent en bachelor i byggeplassledelse. NOKUT-godkjennelse er en milepæl i arbeidet med å styrke yrkesfagenes posisjon på alle nivåer.

Ifølge Fagskolene på Østlandet kombinerer studiet praksis og teori på en relevant måte. Det er et treårig heltidsstudie, men det kan bli et deltidsstudie på lengre sikt. Da vil studietiden være fire og et halvt år.

Denne bacheloren vil bli godt forankret i bygg- og anleggsbransjen ved at praksis vil være en viktig del i studiet samtidig som yrkeserfaring vil være en viktig bakgrunn for de som søker opptak til studiet.

-Interessen for studiet har vært stor både blant potensielle studenter og i bransjen. Arbeidet med å få studiet godkjent har vært støttet av både LO og NHO samt alle de større bransjeorganisasjoner tilknyttet byggenæringen, opplyser Solli.

Utdanningen foregår ved Campus Kallerud på Gjøvik og i nær tilknytning til Fagskolen Innlandet. Ifølge Trond Bjørge ved Høyere Yrkesfaglig Utdanning AS planlegges oppstart den 14. oktober i år og søknadsfristen er 16. september. Søknadsskjema finnes her.

-Vi regner med at den første klassen blir for fagskoleingeniører som kan begynne midtveis i studiet. Vi håper på 20 studenter, men setter grensen på 30. Det er åpent for alle som tilfredsstiller opptakskravene til en bachelorgrad. Vi tar gjerne imot studenter som har fullført en fagskoleutdanning ved en av fagskolene på Østlandet, sier Bjørge.