Smittevern i Oslo rammer reiseliv og kontorarbeidsplasser

Publisert

Smittevern

#120.

Oslo kommune innfører nye tiltak som berører reiselivet. Kommunen oppfordrer samtidig folk til å holde seg hjemme på hjemmekontor. Oppfordringen gjelder også pendlere fra nabokommunene.

-Oslo er i en særsituasjon på grunn av befolkningstetthet, tetthet av kontorbedrifter og press på kollektivtrafikken. Det er viktig at bedriftene og pendlere gjør seg kjent med lokale tiltak i den kommunen man skal reise til, sier regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo.

NHO sentralt er i dialog med Oslo kommune for å få klarhet i hva påbudet innebærer for bedriftene.

-NHO Viken Oslo går gjerne inn i videre dialog på hvordan  de nye smitteverntiltakene kan innrettes på best mulig måte i kommunene i Viken og i Oslo kommune, sier Solli.

Hold deg oppdatert på Regjeringens korona-sider

Egen forskrift i Oslo kommune

Oslo kommune har egen forskrift om forebygging av koronasmitte, som blant annet regulerer bruk av hjemmekontor og belastning på kollektivtransport. Forskriften er under oppdatering.

Arbinn.no vil fortløpende være oppdatert på gjeldende regler og lokale forskrifter

Reiselivet

Fra torsdag 29. oktober kl. 12.00 innfører Oslo kommune følgende tiltak som berører reiselivet:

  • Påbudt å bruke munnbind innendørs på alle serveringssteder for ansatte og gjester i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord
  • Går ned fra 50 til 20 på arrangementer innendørs som ikke har faste seter. Dette betyr ingen endring, hverken når det gjelder antall gjester på restaurant, eller hvor mange som kan delta på et møte med bordplassering.
  • Det blir forbudt å slippe inn nye gjester på utesteder etter kl. 22.00
  • Anbefaler at antall kontakter i løpet av en uke ikke overskrider 10 personer

Byrådsleder Raymond Johansen understreket at myndighetene må få på plass en bedre kompensasjonsordning for reiselivet i sin pressekonferanse mandag ettermiddag.

-De nye restriksjonene betyr at mange hotell og serveringsbedrifter kommer til å måtte stenge. Det vil rett og slett ikke være lønnsomt å holde åpent. Skal vi klare å bevare servering og utelivsbransjen i Oslo, og alle arbeidsplassene i denne bransjen, må kompensasjonsgraden økes til minst 70 prosent, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.