NHO

Innhold

Etterlengtet luftetur for bedrifter og politikere

Nyhet, NHO Viken Oslo

Publisert

Regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo i samtale med Truls Velgaard i Fredrikstad Høyre

NHO Viken Oslo arrangerer nå «Gå for næringslivet» i hele regionen.

Mossebedrifter fikk møte ordføreren og andre lokale og regionale politikere og ta en gåtur i Nesparken i forrige uke. I Fredrikstad foregikk gåturene i Gamlebyen med deres ordfører, varaordfører og lokale politikere, politikere fra fylket og fra Østfoldbenken på Stortinget.

-Det er på tide å møtes ansikt til ansikt og diskutere hva som skal til for å komme tilbake i så normal drift som mulig, og hvordan vi kan få til ny vekst og nye arbeidsplasser.  Vi sørger selvsagt for at smitteverntiltakene til myndighetene ivaretas under arrangementene. Askim og Sandvika står straks for tur. Bedriftene må gripe sjansen, og politikerne er glade for å møte mange bedrifter og få god innsikt i bedriftenes utfordringer sier Marianne J. Hermansen som har hatt ansvar for arrangementene.

NHO Viken Oslo har planer om å arrangere mer enn ti lignende turer rundt over hele Viken men også i Oslo. Tema for samtalene er: Hvordan bedriftene er truffet av korona-krisen, hva bedriftslederene er opptatt av og hvordan de ser utsikter for fremtiden.

-Bedriftene ønsker seg en næringsaktiv kommune. Det kommer fram hver gang vi arrangerer dette, noen har med seg et kart og viser planer om utbygging, andre har saksbehandlingstid eller tilskudd til lærlinger og kompetanseheving på agendaen. Dette er en fin måte for bedriftene å komme i kontakt med politikere på, særlig for små og mellomstore bedrifter. Nå i disse koronatider er dette en fin måte for bedriftene å få formidlet sine bekymringer, sier Marianne.

På deltakerlisten i Moss sto virksomheter som Skolt Pukkverk, SEW Eurodrive, Støtvig Hotel, Moss Hotel, Rockwool og flere andre. Moss Avis var også tilstede.

-Å gå en tur klarner hodet. Relasjoner bygges, og så blir det ikke så formelt. Derfor gjør vi dette. Politikerne synes dette er spennende. De lærer mye og får med seg historier fra dem som har skoene på, sier  regiondirektør Nina Solli.

Bedriftene som deltok i Fredrikstad var opptatt av å holde hjulene i gang. Men også at politikerne fulgte opp sin del av jobben.

- Arena Fredrikstad må ikke utsettes ytterligere, meldte Fredrik Andresen i Batteriretur til fylkesråd Camilla S. Eidsvold (Sv).

Her er de kommende arrangementene:

Askim 28. mai

Sandvika 4. juni

Drammen 10. juni

Oslo 11. juni

Lillestrøm 16. juni

Hønefoss 23. juni

Kongsberg 25. august

Follo 2. september

Sarpsborg 3. september

Halden 8. september

Jessheim 10. september

Asker 17. september

 

 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: