NHO

Innhold

Vi jobber for deg og din bedrift

Nyhet

Publisert

Vi har tett dialog med bedriftene

Vi har tett dialog med bedriftene

NHO Viken Oslo jobber døgnet rundt og i helgene med å svare på telefoner fra bedriftene i en vanskelig tid. Våre eksperter på arbeidsrett, advokatene, informerer om nytt regelverk om permitteringer og svarer på vanskelige spørsmål.

-Når situasjonen for bedriftene endrer seg fra time til time, og rammebetingelsene endrer seg dag for dag, kan det være godt å ha ett sted å bli oppdatert med gjeldende regler og lover, sier regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo.

Hun understreker at det er viktig å få råd fra NHOs advokater, slik at bedriftene gjør ting riktig og fremstår som en seriøs og god arbeidsgiver.

Kjenner du Arbinn? Du får mange svar på arbeidsrettslige spørsmål her

-Medlemskap i NHO er en god forsikring for bedrifter som nå står i en virkelighet ingen kunne forestille seg for noen uker siden, sier Solli.

-Vi jobber med rammebetingelser, og ber om innspill til hvor det er mest kritisk akkurat nå. Bedriftene som ringer oss ser at vi tar tak i sakene deres og tar det videre i systemet i vår kontakt med myndighetene. Jeg opplever at de medlemmene vi er i kontakt med oppfatter oss som støttende og relevante, sier Solli.

NHO Viken Oslo var i dialog med stortingsbenkene i vår region før den første tiltakspakken til bedriftene ble vedtatt. NHO Viken Oslo sitter i krisegruppen til fylkesmannen i Viken og Oslo. NHO gjennomfører ukentlig undersøkelser blant bedriftene om karantene, likviditet, permitteringer og nedbemanning fo å danne seg et bilde av situasjonen.

Mer om permitteringer her

-NHO Viken Oslo og LO i Viken og Oslo var med på å utforme krisepakken i Viken. Den inneholdt blant annet 24 millioner kroner til bedriftsintern opplæring, men også andre tiltak for mer enn 100 millioner kroner, sier Solli.

- NHO og vår regionforening har opplevd en stor medlemsvekst de siste tre ukene. Vi tror bedriftene ser gevinsten av å være den del av det organiserte arbeidslivet. NHO har også ukentlige digitale medlemsmøter der 1463 bedrifter var logget på sist mandag. Minner også om vår koronatelefon:
tlf 23 08 84 40, sier Solli.

Ønsker du et digitalt bedriftsbesøk? Kontakt oss her 

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: