Dette er Mark. Han har dilla på bil. Nå har han fått drømmejobben!

Publisert

Mark-Anthony Atepo i Toyota-butikken sammen med salgssjefTom Fossen (t.v) og teknisk leder Gøran Skogstad (t.h).

Mark-Anthony Atepo i Toyota-butikken sammen med salgssjefTom Fossen (t.v) og teknisk leder Gøran Skogstad (t.h).

Mark var på arbeidstrening hos Nordvik i noen uker sammen med læreren sin, og ganske raskt ble det klart at her måtte de snakke mer sammen. Mark er nå fast ansatt servicemedarbeider hos bilforhandler Nordvik Bodø AS, 20 år gammel.

- Jeg er så glad og takknemlig. Alle i Toyota og Lexus er veldig trivelige folk. De er alltid der for meg, sier Mark-Anthony Atepo.  

Nordvik-konsernet har inkludering og mangfold godt integrert i sin rekrutteringsstrategi og er godt kjent med ulike muligheter for rekruttering, blant annet gjennom ordningen Helt Med og Frem Bodø. Det var Gøran Skogstad, Teknisk leder for Nordvik AS Bodø som ansatte Mark-Anthony Atepo. 

- Vi ble kjent med Mark i 2019 da han var på arbeidstrening hos ossDet var gøy å møte noen som er like engasjert i bil som oss.

- For oss er det viktig å ta inkludering og mangfold på alvor, og jeg er sikker på at et kontinuerlig fokus spiller en positiv rolle for arbeidsmiljøet i bedriften vår. Samarbeidet gir arbeidshverdagen en ny dimensjon som vi ikke ville vært foruten, sier Skogstad.  

 

Vi må ta vare på flokken

Administrerende Direktør i Nordvik, Christian Nordvik, viser til en rekrutteringsfilosofi som baserer seg på familiebedriftens kultur og historie, hvor respekt for mennesket og kontinuerlig forbedring er grunnstammen i alt de gjør. 

- Jeg er stolt av Nordvik-teamet og Gøran Skogstad som har gjort dette mulig med sitt lederskap og fantastiske engasjement for folk. Vi har et ansvar som bedrift og det er viktigere enn noen gang å se muligheter. Alle kan gjøre litt, sammen kan vi gjøre mye. Vi må ta vare på flokken! 

Her kan du høre Marks historie i en video fra Nordland fylkeskommune

 

Etterlyser flere arbeidsplasser

Mark-Anthony Atepo kom direkte fra tilrettelagt opplæring ved Bodø videregående skole, og lærerens han Christian Wang, synes det er flott at han nå har sikret seg drømmejobben.  

- Vi har mange elever med drømmer som ønsker seg en sjanse i arbeidslivet. Nå etterlyser vi flere arbeidsplasser for elever med stor arbeidskapasitet, som i dag veldig ofte havner utenfor arbeidslivet, sier Wang.   

Her kan du lese mer om Christian Wangs engasjement rundt arbeid for alle.  

 

Slik kan din bedrift gjøre det samme som Nordvik AS har gjort. Det kan gjøres på to ulike måter:  
  1. Kontakt din lokale arbeid- og inkluderingsbedrift eller stiftelsen Helt med som jobber for å inkludere personer med funksjonsnedsetting i arbeidslivet: https://heltmed.no/ 
  1. Kontakt ditt lokale Nav-kontor.