Artikler

Vis filtrering

346 resultater

Type artikkel
Velg område
346 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. De nye EU-reglene om rapportering om bærekraft

  EU vedtok i 2022 nye regler om bedrifters rapportering om bærekraftsforhold. Direktivet heter Corporate Sustainability Reporting Directive, forkortet CSRD. Direktivet endret EUs regnskapsdirektiv. De nye reglene vil bli innført i Norge fra og med regnskapsåret 2024 – med rapportering i 2025 – for de største foretakene og konsernene.

 2. Slik skal logistikkbransjen halvere klimagassutslippene innen 2030

  I den rykende ferske rapporten «Det grønne skiftet for logistikk- og transportbransjen», gir NHO Logistikk og Transport og Grønt Landtransportprogram oppskriften på hvordan klimagassutslippene fra logistikkbransjen kan reduseres dramatisk de neste årene.

 3. Nå kommer det 154 nye ladepunkter for tunge kjøretøy

  Enova går inn med totalt 39,4 millioner kroner til bygging av 154 ladepunkter for elektriske tunge kjøretøy. Blant utbyggerne som får støtte er det nyoppstartede selskapet Tung Bil Lading AS som skal etablere to nye ladestasjoner på strekningen Oslo-Bergen.

 4. El-andelen av nyregistreringer i næringstransporten

  Hva sier tallene om utviklingen av elektriske kjøretøy i næringstransporten? På denne siden holder Grønt landtransportprogram deg oppdatert på den nyeste statistikken for nyregistrerte lastebiler, varebiler og busser hentet fra Opplysningrådet for veitrafikken.

 5. Vi testkjørte Volvos el-lastebiler

  "Reisebrev" fra studietur på Volvos hovedkontor i Göteborg - vi fikk teste kjøreferdighetene våre på hele bredden av Volvos elektriske tunge lastebiler! 

 6. Hvordan få på plass ladestasjoner raskt

  Grønt landtransportprogram var på plass under Statens vegvesens frokostmøte om elektrifisering av tungtransport: - Vi trenger en "fast track" på saksbehandling av nye lade- og fyllestasjoner.

 7. Ladestasjoner for tungbiler – når, hvor og hvordan?

  Veidirektøren inviterte til frokostmøte om hurtiglading for tyngre kjøretøy - en forutsetning for at bransjen skal kunne ta i bruk elektriske lastebiler og vogntog. Foran en tungt representert bransje, lovte Statens vegvesen å legge til rette for god tilgang til lademuligheter langs riksvei over hele landet.

 8. Sluttrapport for batterielektrisk pilot

  Resultatene fra pilotprosjektet for batteridrevne tunge lastebiler viser at teknologien er tilgjengelig og at elektriske lastebiler er et realistisk alternativ til diesel i Norge. Som følge av pilotprosjektet er det bestilt mer enn 100 biler, hvorav noen allerede er i drift. Imidlertid ligger den største utfordringen på ladesiden, og det anbefales å etablere et eget pilotprosjekt for å utvikle ladeinfrastruktur for tunge kjøretøy.

 9. Skuffende fra regjeringen om biodrivstoff

  I et høringssvar 11. april bekreftet klima- og miljøminister Espen Barth Eide at regjeringen ikke vil innføre rapporteringskrav for flytende biodrivstoff utover omsetningskravet. GLP mener det er beklagelig at man ikke benytter muligheten til å få en ordentlig utredning.