Enkelte kommuner kan  åpne for skjenking denne helgen

Publisert

-Flere steder i Viken er smittetrykket så lavt at skjenkesteder kan gjenåpne hvis de serverer mat denne helgen. Det grunn til å ha like høyt fokus på smittevern som tidligere. Gjestene bør også tenke på dette, sier regiondirektør Nina Solli NHO Viken Oslo.

- Jeg er glad for at Stortinget opphevet nasjonal skjenkestopp. Bedriftene har svak likviditet nå. De frykter for konkurs, folk er permitterte og mange bedrifter må helle ut tusenvis av liter med øl og kaste mat, noe som bidrar til matsvinn, sier Solli.

-Vi registrerer at det er en del diskusjon om hva som er "matservering". Maten skal serveres ved bordet og man kan nyte alkohol sammen med maten. Det er ikke angitt antall alkoholenheter, sier Solli.

Her er mer om den nye forskriften

I Oslo er det fortsatt skjenkestopp og i Viken er det mange større kommuner som også praktiserer dette som Lillestrøm, Asker, Bærum og Drammen.

-Kommuner med lav smitte som åpner opp for skjenking vil kontrollere at det er en fornuftig tolkning og praktisering, og at både 1-meter og andre smittevernsrutiner overholdes. Vårt budskap til bedriftene og ikke minst til gjestene nå, er at de må vise godt skjønn. Brudd som gir oppblomstring av smitte, vil være skadelig både bedriften selv, bransjen og lokalsamfunnet.

− Hoteller og restauranter i kommuner med lav smitte har fått tillit til å servere alkohol til maten. Det er bra, for det gjør at flere steder kan åpne igjen etter uker med stengte dører. Men jeg vil understreke at det fortsatt er strengt smittevern som gjelder. Hold avstand, bruk munnbind og holde deg hjemme hvis du er syk, er NHO Reiselivs Kristin Krohn Devolds klare oppfordring til alle gjester. 

NHO Reiseliv har laget veileder i smittevern til hjelp for medlemsbedriftene som er i serveringsbransjen. Her er den