NHO

Innhold

Artikler

Vis filtrering

37 resultater

Type artikkel
Velg område
37 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - May reiser tomhendt fra Brussel

  Brexit toppmøtet i Brussel, Rådets konklusjoner på budsjett, indre marked, migrasjon og klima, EU og Efta budsjettet for 2019 vedtatt, EU-forenkler tilgangen til TV- og radio innhold på internett, avtale om ACER og EU-Japan handelsavtale godkjent.

 2. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - FNs 24. klimakonferanse i Katowice er kommet halvveis

  Theresa May utsetter parlamentets avstemning om exit-avtalen, Rådet godkjenner EUs 2019 budsjett, de europeiske sosialdemokratene (S&D) har valgt Frans Timmermans som Spitzenkandidat, FNs klimakonferanse i Katowice, Tyskland må åpne for dansk krafteksport, EU enige om styrkingen av cybersikkerheten i Europa, Europaparlamentet ønsker mer midler til LIFE-programmet, Forbrukerkontrakter for online/offline varesalg og Rolf Einar Fife utnevnt til ny ambassadør ved Norges delegasjon til EU. NHO Brussel ønsker han velkommen!

 3. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - EU lanserer handlingsplan for kunstig intelligens sammen med Norge og Sveits

  Theresa May utelukker ikke å utsette parlamentets avstemning, Rådet vedtar sin posisjon på forslaget om et europeisk arbeidsmarkedsbyrå, Clean Energy-pakken nå endelig vedtatt, EU lanserer handlingsplan for å styrke utviklingen av kunstig intelligens (AI) i Europa, Europaparlamentarikere vil se enda strengere opplysnings- og åpenhetskrav for online plattformer, og EU tar grep for å bekjempe desinformasjon og terrorinnhold.

 4. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - "i dag starter den viktigste parlamentsdebatten for en hel generasjon"

  "Den viktigste parlamentsdebatten for en hel generasjon" i UK går av stabelen, brexit-avtalen skaper praktiske hindringer for nye handelsavtaler ifølge lekket notat fra den britiske regjeringsadvokaten, FNs 24. klimakonferanse i Katowice er i gang, EU jobber for å få ned ledigheten blant unge, nye sikkerhetsregler for motorvogner, og Rådet vedtar sine posisjoner på videreføringen av Connecting Europe Facility samt etableringen av Digital Europe Programme og nye fellesregler rapporteringskrav ved entring av havner.

 5. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt - Europakommisjonen lanserer langsiktig klimavisjon for 2050

  Europakommisjonen lanserer langsiktig klimavisjon for 2050, Rådet vedtatt sin posisjon på ny forordning om forholdet mellom online plattform og bedriftsbrukere, Europaparlamentet enig med Kommisjonen om halvering av den tillatte tidsrammen for midlertidig grensekontroller i Schengen, EU er bekymret for en Trump-Xi avtale som går på Europas bekostning og best mulig brexit avtale gir fortsatt minus 2,5% økonomisk vekst for britene, ingen vinnere eller tapere i Brexit fiskerettighets dragkamp og raskere publisering av studier på matprodukter før markedsadgang

 6. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt: Enighet om tilbaketrekningsavtalen

  Enighet om tilbaketrekningsavtalen og den politiske erklæringen mellom EU og Storbritannia, grønt lys for nye regler for veterinærmedisiner og medisinert fôr og EU lanserer ny felles skytjeneste for deling av forskningsdata

 7. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt: Horizon Europe, mer - ikke mindre - for å overvinne innovasjonsgapet

  Horizon Europe handler om å overvinne innovasjonsgapet, hektisk uke i Brexit-forhandlingene, det bør bli lettere for produsenter av organisk gjødsel å selge dem over hele EU, EU kommisjonens plaststrategi – næringslivet har ambisjoner, selskaper og filialer skal kunne registreres elektronisk, og barrierer i det indre marked undergraver EUs økonomiske makt.

 8. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt – Europaparlamentarikere støtter etableringen av et europeisk arbeidsmarkedsbyrå

  Europaparlamentarikere støtter etableringen av et europeisk arbeidsmarkedsbyrå, Hva skjer i Brexit-forhandlingene, EUs ungdomsparlamentet skriver ungdommens prioriteringer for EUs fremtid og hva gjør Europa for meg?

 9. Nyhet, NHO Brussel

  Aktuelt og aktiviteter ved NHO Brussel - Oppskalering av grønne innovasjoner står for tur

  Når: 4. desember 2018, 12:00-13:30  | Hvor: Europaparlamentet (Rue Wiertz 60) møterom 1G3. Seminaret handler om grønne anskaffelser og det gode samspillet som må på plass mellom det offentlige og det private for at de kostnadskrevende utviklings- og innovasjonsløpene i det hele tatt skal skje, og ikke minst tas i bruk i stor skala. Registrering og program finner du nedenfor:

 10. Nyhet, NHO Brussel

  NHO Europanytt – Stor usikkerhet rundt Brexit utfall

  Fremdeles stor usikkerhet rundt Brexit utfall, BusinessEurope stiller seg positiv til stegene mot en Brexit-avtale, Nye ambisiøse mål for fornybar energi og energieffektivitet, Europa-parlamentet støtter CO2-utslippskutt for lastebiler, Spania utarbeider plan for 100% fornybar elektrisitet innen 2050 og Europaparlamentet gir grønt lys til forhandlinger om endrede regler for utformingen av ansettelseskontrakter.