Artikler

Vis filtrering

102 resultater

Type artikkel
Velg område
102 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. EU legger frem ny vindkraftpakke

  24. oktober la Kommisjonen frem en vindkraftpakke, som skal sørge for vekst i utbygging av vindkraft både på land og offshore. Vindkraftindustrien har hatt betydelige utfordringer i det siste, både på produksjonssiden, men også med tanke på utbyggingshastighet.

 2. EU presenterer liste over kritiske teknologier  

  EU har presentert sin liste over strategiske teknologier. Dette er teknologier der overdreven avhengighet av utenlandske leverandører kan utgjøre en sikkerhetsrisiko. Høyest på listen står halvledere, kunstig intelligens, kvanteberegning og bioteknologi . 

 3. Frankrike med ny grønn tiltakspakke

  25. september la Frankrikes president Emmanuel Macron frem nye grønne tiltak gjennom det såkalte planification écologique-rådet. De nye tiltakene forsøker å forsone klimaambisjoner, konkurransedyktighet og hensyn til alminnelige borgere.

 4. Spania tar over stafettpinnen i EU

  Spania overtar formannskapet i EU fra Sverige 1. juli 2023. Formannskapet er viktig som agendasetter og for å prioritere de sakene som skal løftes og pushes gjennom EU-systemet.

 5. Den europeiske hydrogenbanken

  Som en del av REPowerEU har EU satt mål om å nå 10 millioner tonn bærekraftig hydrogen innen 2030. I tillegg er hydrogen trukket frem som en av åtte nullutslippsteknologier i Net-Zero Industry Act. Den foreslåtte hydrogenbanken skal bidra til å få produksjonen opp og stå.

 6. EUs strategi for økonomisk sikkerhet

  Pandemien, Russlands invasjon av Ukraina, og frykt for hva som kan skje i Taiwan har tydeliggjort sammenhengen mellom økonomi og geopolitikk. EU ønsker å bedre forstå risikoene de står overfor, og ikke minst enes om et felles rammeverk for å oppnå økonomisk sikkerhet. Dette er bakgrunnen for den foreslåtte strategien for økonomisk sikkerhet.

 7. Green Deal Industrial Plan

  Green Deal Industrial Plan er EUs plan for å nå sine klimamål, styrke europeisk konkurransekraft, og sikre energiforsyning. I tillegg sees det som et svar på amerikanernes IRA. Planen bygger på fire pilarer: forenklet regulering, tilgang til kapital, økt kompetanse og global handel.