Nyhetsarkiv

Vis filtrering

34 resultater

Type artikkel
Velg område
34 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Europeisk strategi for forsvarsindustri (EDIS) - investere mer, bedre og europeisk

  Tirsdag 5. mars la Kommisjonen frem den mye omtalte strategien for europeisk forsvarsindustri. Hovedmålet er å sikre at EU går fra krisehåndtering til forsvarsberedskap, og helt sentralt ligger ønsket om å kjøpe våpen og ammunisjon laget i Europa, i fellesskap. Sammen med strategien følger 1,5 milliarder euro til det nye initiativet the European Defence Investment Programme (EDIP).

 2. Belgia overtar formannskapet i Rådet

  Belgia overtar formannskapet i Rådet for den europeiske union (Rådet) 1. januar 2024. Formannskapet er viktig som agendasetter og for å prioritere de sakene som skal løftes og pushes gjennom EU-systemet.

 3. EUs handlingsplan for sirkulærøkonomi

  I en sirkulær økonomi brukes materialer og produkter flere ganger. EU har fremmet en rekke forslag som skal sikre dette, og i denne artikkelen presenterer vi hva de går ut på, og hvor i prosess de er. Det er ventet at store deler av planen vil være relevant for norske bedrifter.

 4. EU legger frem ny vindkraftpakke

  24. oktober la Kommisjonen frem en vindkraftpakke, som skal sørge for vekst i utbygging av vindkraft både på land og offshore. Vindkraftindustrien har hatt betydelige utfordringer i det siste, både på produksjonssiden, men også med tanke på utbyggingshastighet.