OneCo kåret som årets bedrift

Nyhet, NHO Agder

Publisert

#205

Fylkesordfører Arne Thomassen (til venstre) overrakte utmerkelsen "Årets bedrift" til Frank Iglebæk i OneCo sammen med Trond Madsen fra NHO Agder.

NHO Agder har tildelt OneCo-konsernet utmerkelsen "Årets bedrift 2019".

OneCo er et industrikonsern med kjerneaktiviteter innen elektro, automasjon, elkraft og telecom. Konsernet leverer integrerte løsninger som bidrar til at ulike fag, teknologier og produkter settes sammen og fungerer etter intensjonen.

Industrieventyr

- Konsernet er et moderne sørlandsk industrieventyr, drevet frem av modige gründere med en klar strategi om å utvikle en konkurransedyktig og verdiskapende virksomhet. Konsernet har sett det forretningsmessige potensialet knyttet til megatrender som det grønne skiftet og digitaliseringsbølgen. De har handlet offensivt og raskt, og har i løpet av 2019 også fått industrielle eiere som gjør virksomheten godt rustet for videre vekst, heter det i jurybegrunnelsen for tildelingen.

Konsernet OneCo ble etablert i Kristiansand så sent som 9. desember 2010, men tilbyr i dag tjenester over store deler av landet, i tillegg til at de gjennom oppkjøp også har etablert virksomhet utenlands.

OneCo har rundt 2500 ansatte og omsetter for over fire milliarder kroner i året, og i løpet av 2019 har de blant overtatt drift og utbygging for Telenor til en årlig verdi av over 1 milliard kroner.

Viktig lærebedrift

- Konsernet preges av høy faglig bredde, dyktige prosjektledere og innovative teknikere. De er også en viktig lærebedrift og har bidratt til fagutdanning på høyt nivå i flere fag, skriver NHO Agder i begrunnelsen for tildelingen.

- OneCo er et moderne sørlandsk industrieventyr, drevet frem av modige gründere med en klar strategi om å utvikle en konkurransedyktig og verdiskapende virksomhet. Konsernet har sett det forretningsmessige potensialet knyttet til megatrender som det grønne skiftet og digitaliseringsbølgen. De har handlet offensivt og raskt, og har i løpet av 2019 også fått industrielle eiere som gjør virksomheten godt rustet for videre vekst, uttaler juryen.