Fornøyde ansatte gir fornøyde kunder som gir fornøyde eiere

#205

Daglig leder Ivar Grødal i Henriksen Snekkeri deler æren for utmerkelsen "Månedens bedrift" med sine ansatte.

MÅNEDENS BEDRIFT: Fornøyde ansatte gir fornøyde kunder som gir fornøyde eiere. Det er formelen for fremgang, slik Henriksen Snekkeri har definert dem. 2017 ble et rekordår for Arendals-bedriften.

Møbelsnekkerbedriften Henriksen Snekkeri konkurrerer ikke akkurat med IKEA. De henvender seg på alle måter til et helt annet marked. Her produseres skreddersydd og spesialdesignet interiør, primært til bedriftsmarkedet og offentlige institusjoner. På kundelisten finner man blant annet Stortinget, Flytoget, DNB, Hydro og eksklusive butikker som Louis Poulsen.  

Henriksen Snekkeri har levert kvalitet i 30 år, men det er en kjent utfordring at det kan være krevende å få lønnsomhet i en virksomhet når alt er designet og produsert for den enkelte kunde. Men Henriksen Snekkeri har de siste årene også lykkes med å levere stadig bedre resultater.

- 2017 ble et rekordår for oss. Omsetningen passerte 28 millioner kroner og vi går mot et overskudd på rundt to millioner kroner. Det er vi godt fornøyd med og utviklingen gir oss rom for å satse videre, forteller daglig leder Ivar Grødal. Han har også halvparten av aksjene i selskapet og har vært en drivende kraft for den positive markedsutviklingen i selskapet de siste årene.

- Vi har hatt overskudd fem år på rad nå og føler vi har lykkes med strategien vår, både når det gjelder produkter og arbeidsmiljø. Fornøyde ansatte er basisen for oss. Det sikrer oss kvaliteten og leveransene som kundene forventer - og da får vi også fornøyde eiere, sier Ivar Grødal som blant annet kan glede seg over et rekordlavt sykefravær på rundt 2 prosent. Det er i seg selv en indikasjon på et arbeidsmiljø der medarbeidere trives og utvikler seg.

Opprinnelig ble selskapet etablert av møbelsnekker Frode Bjørn Henriksen. Han solgte seg ut for noen år siden og et knippe ansatte overtok eierskapet. I dag har Henriksen Snekkeri rundt 15 ansatte - mange av dem med utenlandsk bakgrunn. Sammen har de imidlertid bygd en sterk, felles bedriftskultur der norske håndverkstradisjoner er supplert med impulser og erfaringer også fra andre land.

Samtidig arbeider bedriften målrettet for å sikre rekruttering av fremtidens fagfolk. Derfor har også bedriften lange tradisjoner som lærebedrift. De har bygd et fagmiljø som er stolt over å videreføre den ypperste håndverkskompetanse til kommende generasjoner.

Henriksen Snekkeri har også vært opptatt av å være en del av det organiserte og seriøse arbeidslivet. Derfor har tilknytning til NHO-fellesskapet vært en selvfølge i mange år. Faktisk er Henriksen Snekkeri blant de virksomhetene som har valgt å være tilknyttet to forskjellige landsforeninger i NHO - og de finner verdifulle bedriftsfellesskap i både BNL og Norsk Industri.

I 2018 skal bedriften også flytte inn i nye, egeneide lokaler. Det betyr at de skal flytte - men bare noen få kilometer.

- Vår nåværende leiekontrakt går ut, og vi trenger også større plass. Vi fant etterhvert ut at det for vår del ville være en bedre løsning både økonomisk og praktisk å eie vårt eget bygg. Derfor investerer vi i nye produksjonslokaler som akkurat nå er under bygging i Longum Park, rett utenfor Arendal, sier daglig leder Ivar Grødal.