Her er årets ungdomsbedrift!

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Beste Ungdomsbedrift i Agder, Safe Learner UB, fra Kristiansand Katedralskole Gimle. Safe Learner UB består av: Mads Ness, Erlend Salvesen, Emma Bærø, Olav Zahl Nyrnes og Jasmin Gautland Nuri. Her sammen med prisutdeler Kenneth Sjåvåg fra Sparebanken Sør, Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder og Kristin Erlandsen Strømme, lærer ved Kristiansand Katedralskole Gimle.

Safe Learner fra KKG i Kristiansand er kåret som årets ungdomsbedrift i Agder. De skal nå representere regionen under NM for ungdomsbedrifter 2.-3. mai.

Safe Learner har utviklet en forretningsidé som handler om å lage et bedre "L"-merke som kan brukes i forbindelse med kjøreopplæring. I stedet for en "lapp" som kan falle av, har de utviklet en lysende "L" som kan henges i bakvinduet. 

Digitalt arrangement

Et annerledes, men minst like spennende Fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter ble torsdag avholdt digitalt. I kombinasjon av sending fra studio ved Kristiansand Kongressenter og utegående livereportere ble vinnerne kåret.

Kreativiteten, skapergleden og energien har vært minst like mye til stede gjennom inneværende skoleår til tross for restriksjoner og tiltak, samtidig som det har vært en større utfordring å nå et marked med sine produkter eller tjenester.

Tett på 350 elever har gjennomført digitale intervju med engasjerte jurypanel. Nærmere 60 representanter fra Agders arbeids- og næringsliv har bidratt med tid og kompetanse i juryering av elevenes arbeid. Ungdomsbedriftene bekreftet at skapergleden blomstrer på Agder gjennom sin deltakelse i 15 ulike konkurransekategorier.

– Det er helt strålende å se at det harde arbeidet ungdomsbedriftene har lagt ned gjennom skoleåret springer ut i et energisk fylkesmesterskap – i år gjennomført over flere dager, med selve finalen idag! Vi skal også gi honnør til engasjerte lærere som legger til rette for erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet – med både prøving og feiling krever det mot, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder. 

Thomas Lien og Christer Wold Sundstøl fra improgruppen Bare Flaks har de siste årene bidratt som konferansierer. Kristiansand Kongressenter gjester normalt 600 deltakere på dette arrangementet - med seriøst tull, humor og innlevelse briljerte Bare Flaks denne gang i sitt oppdrag som publikum gjennom digital sending.

Digitale ferdigheter

- Jeg gleder meg til vi igjen kan møtes fysisk, -alle sammen, og feire skapergleden. Akkurat nå er jeg imponert over digitale ferdigheter, flotte og interessante presentasjoner. Flere av ideene kan videreutvikles, og alle som har vært med har lært hvor viktig det er å vise initiativ og være løsningsorientert. Elevene har tenkt nytt og annerledes og vist oss muligheter som de færreste har tenkt på, og jeg ser frem til å følge de videre, sier styreleder i Ungt Entreprenørskap Agder, Kris Haanes.

- Endelig på vei ut av pandemien er det viktigere enn noen gang å oppmuntre de unge til kreativitet, energi, entusiasme og entreprenørånd sier Kenneth Sjåvåg, privatøkonom for Sparebanken Sør. Gjennom å satse på de unge og deres tanker og ideer har jeg stor tro på at vi over tid vil lykkes med å skape et bærekraftig samfunn. Jeg synes det er gledelig, og er faktisk ganske stolt over at Sparebanken Sør også i år får mulighet til å legge til rette for dette viktige arbeidet, sier Sjåvåg.