NHO

Innhold

Syvertsen ny styreleder i NHO Agder

Nyhet, NHO Agder

Publisert

Konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi

Konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi

Konsernsjef Steffen Syvertsen i Agder Energi er valgt som ny styreleder i NHO Agder. Syvertsen overtar som styreleder etter Jan Sigurd Otterlei.

Den nyvalgte styrelederen konstaterer at han trer inn i rollen på et tidspunkt som er svært krevende for bedriftene i Agder.

- Våre medlemsbedrifter i Agder er hardt rammet av koronapandemien, på samme måte som bedrifter over hele landet opplever denne krisen.  To av tre medlemsbedrifter i NHO Agder melder at de nå har permittert ansatte og vi ser også at et økende antall bedrifter må vurdere oppsigelser, sier Steffen Syvertsen.

I en så dramatisk situasjon som regionen nå står i, mener den nyvalgte styrelederen at NHO Agder må arbeide enda mer offensivt sammen med bedriftene for å få på plass initiativer og tiltak som kan skape ny aktivitet.

- Det handler om de krisepakkene de politiske myndighetene vedtar for å avdempe virkningen av pandemitiltakene, men også om å gjenreise hele næringslivet og å komme sterkere tilbake når det er mulig, fastslår Syvertsen.

Han er ikke i tvil om at regionen kan håndtere de store utfordringene, dersom alle gode krefter drar i samme retning for å styrke eksisterende bedrifter og stimulere til nysatsinger og utvikling.

- Vi har en stor og viktig leverandørindustri som er dobbelt rammet av pandemien og oljeprisfallet. Men den er allerede i ferd med å posisjonere seg i det som kan bli et nytt industrieventyr, nemlig satsingen på havvind i Norge og Europa. Samtidig har vi en sterk og omfattende prosessindustri der mange holder hjulene i gang, og som forbereder nye industrielle initiativer, for eksempel innen produksjon og resirkulering av batterier. Vi har tilgang på de fleste metallene som trengs og et overskudd av ren kraft og stor prosesskunnskap, påpeker Steffen Syvertsen som naturlig nok har et sterkt engasjement for å styrke Agder som en ledende fornybar-region.

Han er også opptatt av at reiselivsnæringen kan få en så normal og god sommer som mulig i år, fordi Sørlandet er et spesielt attraktivt reisemål når utenlandsreiser er mindre aktuelt for mange.

- Vi har en imponerende reiselivsnæring, og denne bransjen har vært hardt rammet av koronakrisen. Nå må vi legge til rette for at reiselivsbedriftene kan ta imot alle som ønsker seg til Sørlandet i sommer. Vi håper og tror at Dyreparken også denne sommeren vil tiltrekke seg hundretusenvis av besøkende, noe som vil være svært viktig for resten av reiselivsnæringen i vår region. Dyreparken har lagt en god plan for å ivareta alle smittevernhensyn, slik at det er like trygt som vanlig å besøke parken for alle generasjoner, sier Syvertsen som samtidig trekker frem hvor viktige de små og mellomstore bedriftene er for verdiskapingen på Sørlandet.

- Mange av dem sliter hardt nå, men sammen må vi bidra til at flest mulig av dem kommer seg gjennom krisen, sier NHO Agders nye styreleder.

Etter hvert som samfunnet åpnes opp igjen, vil det være viktig å legge til rette for vekst i regionalt næringsliv.

- I den sammenhengen er det også veldig viktig at vi forsterker samarbeidet mellom næringslivet og akademia om forskning og innovasjon. Min ambisjon er at NHO Agder skal bidra til at alle disse gode kreftene trekker sammen for å få oss igjennom krisen og videreutvikle næringslivet når verden ser lysere ut. Det er svært krevende utfordringer vi står foran, men jeg ser frem til å kunne bidra i dette viktige arbeidet, sier Steffen Syvertsen.

NHO Agders nye styre

 • Styreleder: Steffen Syvertsen (Agder Energi)
 • Nestleder: Sidsel Pettersen (Innoventi)
 • Styremedlemmer:
  Håvard Solum (Scandic Kristiansand Bystranda)
  Kristin Bertelsen (Activepeople)
  Merethe Nøsted von Zernichow (Nøsted &)
  Ann-Kari Heier (Telenor Maritime)
 • Varamedlemmer:
  Richard Strømme (Kaspar Strømme AS)
  Høye Høyesen (GCE Node)
  Tara Lyche (Lucky Frisør)
  Hilde Brunvand Nordvik (Hennig-Olsen Is)

Få de siste nyhetene fra NHO

Få de siste nyhetene fra NHO

Avmeldingen er mottatt!

Meld deg på ett oppsummert nyhetsbrev:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: