Sigrid Ina skal lede NHO Arktis

Nyhet, NHO Arktis

Publisert

NHO har ansatt Sigrid Ina Simonsen (38) som ny regiondirektør i NHO Arktis. Simonsen kommer fra Norsk olje og gass hvor hun har rollen som regionsjef nord. Hun har tidligere vært både reservoaringeniør og kommunikasjonsleder i Equinor og fylkesråd for kultur og næring i Troms Fylkeskommune.

- Vi er svært glade for å ha rekruttert Sigrid Ina Simonsen som leder for NHO Arktis. Troms, Finnmark og Svalbard er en svært stor og ressursrik region med betydelige muligheter for videre vekst og utvikling. Vi er svært trygge på at Sigrid, våre medarbeidere og våre medlemmer bidra sterkt til å utvikle vår nordligste region i årene som kommer, sier områdedirektør i NHO, Christian Chramer. At hun i tillegg kommer fra en av våre sentrale energi-landsforeninger og kjenner landsdelen, politikken, regionen og næringslivet i nord svært godt, gjør at hun svært raskt vil komme godt inn i jobben, sier han.
 
- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben som regiondirektør i NHO Arktis. Å få muligheten til å jobbe med næringslivet i en av Norges mest spennende regioner er et privilegium. Jeg ser frem til konstruktivt samarbeid med aktører både innenfor og utenfor næringslivet, som sammen bidrar til å styrke og videreutvikle regionen, sier Sigrid Ina Simonsen
 
Sigrid Ina Simonsen vil tiltre jobben i NHO Arktis 15. september. Hun er bosatt i Harstad og har en doktorgrad i fysikk. Sigrid Ina Simonsen etterfølger Målfrid Baik som har vært regiondirektør siden 2016 og som sa opp sin stilling etter eget ønske tidligere i år.
 
- Med Sigrid sin operative erfaring fra bedriftsnivå og kunnskap om organisasjonsliv, politikk og kommunikasjon, kombinert med hennes ledertalent og gjennomføringsevne, har NHO Arktis fått en solid ny leder. Dette blir bra, og vi gleder oss til å jobbe videre sammen med henne til beste for næringslivet i Norges nordligste region, sier styreleder i NHO Arktis Terje Aunevik.