Verdens første arktiske whiskyprodusent kåret til månedens bedrift!

Publisert

Selfie f.v. Anders Paulsen (NHO Nordland), An-Katrin Eikefjord (NHO Mat og drikke), Ine Schøyen (NHO M&D) og mottakeren Turid Tokle i Myken Destilleri.

Månedens bedrift er verdens første arktiske produsent i sin klasse, i et samfunn godt utenfor fastlandet. Til neste år er selskapet 10 år, og har opparbeidet unike produkt med et utvidet opplevelsestilbud for sin nisjemålgruppe fra hele verden. Selskapet produserer gin og whisky fra vakre Myken som fronter mulighetene, naturen og øykulturen, det er stor stas å gi prisen til Myken Destilleri!

Våren har vært frisk langs kysten i Nordland, og tidlig juni fikk vi mulighet til å reise ut til vakre Myken for å overrekke prisen månedens bedrift for mai 2023 til Myken Destilleri som til neste år feirer 10 år!

- Vi i Myken Destilleri er svært glade og stolte over å bli kåret til månedens bedrift av NHO Nordland. Det viser at arbeidet vi har lagt ned for å bidra til verdiskaping og helårs arbeidsplasser på Myken blir lagt merke til. Vi ønsker å bygge oss opp til å bli et håndverksdestilleri som leverer høykvalitets whisky og gin både regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og denne utmerkelsen er en god inspirasjon for å fortsette dette arbeidet, sier Trude Tokle fra Myken Destilleri. 

Bli bedre kjent med Myken Destilleri

Myken Destilleri er et norsk whiskydestilleri som ligger på den lille øya Myken i Nordland. Destilleriet ble etablert i 2014 av en gruppe whiskyentusiaster som ønsket å produsere sin egen single malt whisky i det arktiske klimaet, og er i dag 5 ansatte som utgjør halvparten av de fastboende på øya. Destilleriet bruker lokalt kildevann og norsk byggmalt, og lagrer whiskyen i gamle sherryfat. De har som ønske å levere en unik og smakfull whisky som reflekterer øyas natur og kultur.  

Unikt produkt, i unike omgivelser 

De var verdens første arktiske whiskydestilleri og er en av Norges største produsenter av whisky. Bedriften har etablert seg på en svært spesiell del av Norge med rammebetingelser og omgivelser som tradisjonelt ikke forbindes med deres produkter, men har samtidig valgt å bruke dette til sin fordel og er et prakteksempel på at det er fult mulig å starte drømmen der man er. 

Et mikroeventyr i nord 

Ikke minst utgjør de et viktig bidrag til reiselivet på øya, blant annet med sin whiskycamp og unike opplevelsestilbud til en nisjegruppe. Selskapet er i tett samarbeid med Myken Opplevelser også kalt Magiske Myken; som gir et utvidet tilbud på spennende overnattingssteder og gode spiseplasser. Den eksotiske og litt utilgjengelige plasseringen gir en unik opplevelse hvor det bare er de aller mest interesserte som kommer. 

Verdiskaper for levende lokalsamfunn 

Myken omtaler seg selv som et samfunn som går mot strømmen, noe som gir liv og lys langs kysten. Som produsent og tjenestetilbyder er Myken Destilleri en viktig verdiskaper for det levende øysamfunnet, og en viktig stemme i dialogen om rutetilbud og sommerruter blant annet mellom Bodø-Myken som er en unik reiserute for boende og besøkende, for å sikre reiseliv og destinasjonsutvikling langs hele Nordlandskysten, som igjen tiltrekker seg besøkende med ulike interesser fra hele verden. 

Vi gratulerer Myken Destilleri med prisen Månedens Bedrift for mai 2023, og følger spent med videre på reisen til selskapet! 

Bli bedre kjent med Myken Destilleri her!

Nyskjerrig på Magiske Myken kan du trykke deg inn å se mulighetene på deres hjemmeside her!