The Quartz Corp kapret prisen månedens bedrift på industrikonferansen!

Publisert

Cato Lund, Ole Erik Almlid og Daniel Bjarmann-Simonsen

Utdelingen til fabrikksjef Cato Lund, sammen med adm.dir. Ole Erik Almlid og reg.dir. Daniel Bjarmann-Simonsen. Foto: Trond Erlend Willassen // Nordland Fylkeskommune

Denne hjørnesteinsbedriften som setter sine ansatte som den viktigste ressursen og jobber aktivt for å være en attraktiv arbeidsplass slik at flere ønsker å bosette seg i lokalsamfunnet. Månedens bedrift produsere verdens reneste kvarts, og prisen for September går til The Quarts Corp AS!

- Vi hadde aldri vært der vi er i dag uten å involvere alle ansatte. Det er der kompetansen ligger, sa Cato Lund til et jublende publikum.
 
Prisen ble utdelt fra scenen av administrerende direktør Ole Erik Almlid og regiondirektør Daniel Bjarmann-Simonsen, til en overrasket fabrikksjef ved TQC på Drag. Fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland er stolt over at TQC i dag ble kåret til månedens bedrift av NHO Nordland under konferansen Industri 2022 i Bodø. 
 
– De leverer verdens reneste kvarts og er et av svarene i det grønne skiftet som fortjener ros, sier Haukland.
 

Selskapet er spesialisert på mineraler, og utvikler stein for en bedre verden!

Fabrikken på Drag ble etablert i 1996 av Norske Mineral AS, og i 2011 ble The Quartz Corp opprettet når de inngikk delt eierskap med de franske selskapet Imerys. I dag har selskapet lokasjoner på Drag og North Carolina, i tillegg til administrasjon i Shanghai og Oslo, med om lag 300 ansatte. Selskapet ligger på vestsiden av Tysfjorden, og er hjørnesteinsbedriften og drivkraft i lokalsamfunnet. 

Grønt skifte og rene produkter 

TQC produserer verdens reneste kvarts på Drag, og har sin egen forskningsavdeling som hele tiden jobber med å forbedre prosessene og produktet. Kvarts er et mineral som er kritisk i det grønne skifte, det er en viktig komponent iblant annet teknologi og elektronikk, for eksempel er ren kvarts kritisk for å få til høyhastighets mobilnett. Ikke minst er dette et mineral som brukes til både porselen og glass i tillegg til metallindustrien. 

Ansatte i fokus 

Selskapet har hatt en dobling i antall ansatte de siste tre årene, og de antydes at det kan bli snakk om 50 flere stillinger på Drag. TQC har bevist valgt å sette ansatte i fokus, og belønne ansatte for innsatsen de legger inn, dette er med på å bygge en arbeidskultur hvor de som jobber gleder seg til å dra på jobb –selv når det er tunge tider. Dette er en del av målet om å være en attraktiv arbeidsgiver som får folk til å bosette seg på Drag. 

Attraktive lokalsamfunn 

TQC har i sine mål å være en bedrift som er med å bygge lokalsamfunn, blant annet med å gjennomføre årlige frivillighetsdag hvor ansatte og andre er invitert med på frivillige oppdrag i samfunnet. På Drag har selskapet tatt en aktiv del i utbyggingen av lekeplassen til barnehage og skole, i tillegg til eget sykkelrom på skolen. Ikke minst sponser de skoleelever, og samfunn, med refleksvester for å sikre synligheten hele året. 

Månedens Bedrift i september 2022 går dermed til The Quartz Corp AS! 

Les mer om The Quartz Corp her!