NB Engros i Narvik «Månedens bedrift»: – Innovativ og moderne, men med dyp forankring i historien

Publisert

Gjev utmerkelse til lojal medlemsbedrift: Styreleder Espen Haaland i NHO Nordland (t.v.), daglig leder hos prisvinneren Notabene Engros Børre Simonsen og regiondirektør Hans Christian Hansson i NHO Nordland. Foto: Anders Paulsen, NHO Nordland

NHO Nordland ønsker å hedre en bedrift med dyp forankring i Narviks historie, og som har vist en utrolig evne til forretningsutvikling gjennom lang tid. Bedriften bidrar til næringslivet i hele Nord-Norge, samtidig som de har ivaretatt sin sterke lokale forankring og positive påvirkning i lokalsamfunnet. Månedens bedrift i februar 2024 er Notabene Engros AS.

– NB Engros er virkelig en verdig mottaker av denne utmerkelsen. Vi har fulgt dem over lang tid og er imponert over hva de får til. De har all grunn til å være stolte over sine historiske røtter og lange tradisjoner, men det hindrer dem ikke i å tenke nytt og utvikle seg kontinuerlig, sier styreleder i NHO Nordland, Espen Haaland.

Han overrakte prisen under NHO Nordlands årskonferanse i Narvik onsdag sammen med regiondirektør Hans Christian Hansson.

Prisen tildeles etter styrevedtak, og går til bedrifter som gjennom virksomheten bidrar til lokal jobb- og verdiskaping og utmerker seg i særlig grad, for eksempel med sin kompetanse, produktportefølje eller engasjement for lokal nærings- og samfunnsutvikling.

– Det er med stor glede vi løfter frem NB Engros her i dag. Dette er en bedrift med lang historie i Narvik. At NB Engros i dag er et kraftfullt og konkurransedyktig selskap med avtrykk i hele landsdelen er et tydelig bevis på solid drift og et selskap med evne til og lidenskap for vellykket forretningsutvikling over tid, sier regiondirektør Hansson.

Røtter tilbake til 1899

NB Engros AS har røtter som strekker seg i alle fall tilbake til 1899, da Julianne Fochsen Mosling etablerte Narviks Boghandel.

Gjennom mer enn over 100 år har bedriften utviklet seg fra dette utgangspunktet til å bli en ledende leverandør av forbruksmateriell til det private næringslivet og det offentlige i hele Nord-Norge.

NB Engros omsatte i fjor for 230 millioner kroner og hadde 76 ansatte.

– De har et topp moderne og effektivt engroslager, og alltid bærekraft og miljø langt fremme i pannebrasken. En lang historie hindrer dem på ingen måte i være fremst i skoene på innovasjon, påpeker styreleder Haaland. 

Over hele Nord-Norge

NB Engros har vært medeier av Norengros-kjeden siden 1993. Selskapets etablering av salgskontorer og butikker i Narvik, Harstad, Bodø, Mo i Rana, og Finnsnes understreker deres forpliktelse til å tjene et bredt spekter av kunder og bidra til økonomisk vekst ihele landsdelen.

NB Engros har et bankende hjerte for samarbeid og utvikling. Dette viser de også gjennom sitt medlemskap i NHO og i landsforeningen NHO Service og Handel, deltakelse på næringslivets møteplasser og fremoverlente tilnærming til omstillingsbehovet i næringslivet. Med tiltak for å sikre en mer bærekraftig verdi- og transportkjede, synliggjør Notabene Engros AS sitt ansvar og teft også på dette området.

Ved siden av den forretningsmessige driften, er NB Engros' øvrige bidrag til samfunnet store og tydelige. Gjennom arrangementer som Norengros Open og Norengros fotballskole, har selskapet vist et genuint engasjement for å berike lokalsamfunnet og støtte opp om sosial og kulturell utvikling.

Sammen med de andre bedriftene i Norengros-kjeden har NB Engros til sammen over 350 sponsorater under parolen «Det handler om å gi tilbake».

Ser frem til å følge bedriften videre

– Det er med stolthet vi tildeler NB Engros tittelen som «Månedens bedrift». Denne utmerkelsen reflekterer ikke bare deres forretningsmessige suksess og bidrag til næringslivet, men også deres satsing på bærekraftig praksis og positive samfunnspåvirkning, understreker Hansson.

– NHO Nordland gratulerer NB Engros med denne velfortjente anerkjennelsen og ser frem til å følge deres fortsatte suksess og bidrag til regionen, sier Haaland.

NHO Nordland hedrer hver måned en bedrift med utmerkelsen «Månedens bedrift» i vår medlemsmasse på over 2000 virksomheter fra Andøy i nord til Bindal i sør. Vil du tipse oss om en virksomhet du mener er en verdig mottaker? Send en e-post til Anders Paulsen, seniorrådgiver på kontoret i Bodø.