NorLense på Fiskebøl kåret til «Månedens bedrift» av NHO Nordland: – En pioner som tar ansvar lokalt og satser globalt

Publisert

Prisutdeling i Svolvær: Styreleder i NHO Nordland Espen Haaland, NorLense-direktør Veslemøy Ellinggard og NHO Nordlands regiondirektør Hans Christian Hansson. Foto: NHO Nordland / Anders Paulsen

NorLense løfter lokalsamfunnet rundt seg, samtidig som de hevder seg i den absolutte verdenstoppen i sine nisjer, sier regiondirektør i NHO Nordland, Hans Christian Hansson.

På NHO Nordlands årlige skreimølje i Svolvær tirsdag 13. februar ble NorLense AS på Fiskebøl i Hadsel kåret til «Månedens bedrift» for januar 2024.

Utmerkelsen deles ut hver måned til én av de over 2000 medlemsbedriftene i NHO Nordland, basert på forslag som spilles inn til styret.

– Det er en pris som henger høyt. Vi har mange fremoverlente, innovative og engasjerte bedrifter i Nordland, så konkurransen er hard. Det er imidlertid ingen tvil om at NorLense utmerker seg. Prisen er meget velfortjent, sier Espen Haaland, styreleder i NHO Nordland, som delte ut både blomster og diplom til administrerende direktør i NorLense, Veslemøy Ellinggard, under festmiddagen i Svolvær.

Nøkkelrolle i den nasjonale oljevernberedskapen

Regiondirektør Hans Christian Hansson sier NorLense har utmerket seg ved å sette seg store mål og nå ut til et verdensomspennende marked med sine innovative løsninger.

Siden oppstarten i 1975 har selskapet vært en pioner innen utviklingen av oljevernutstyr, og spilte en nøkkelrolle i etableringen av Norges nasjonale oljevernberedskap. Dette understreker bedriftens lange historie med innovasjon og robuste bidrag til samfunnssikkerhet på et område som har vært avgjørende for Norges velstand.

– De har våget å tenke stort og også lyktes med det, påpeker han.

Bare i fjor høst ansatte bedriften 16 nye medarbeidere.

– De står for en imponerende vekst. Dette bidrar ikke bare til å ruste bedriften for fremtiden, men også til liv og aktivitet i lokalsamfunnet på Fiskebøl. Bedriften har også mange pendlere og bidrar dermed til store ringvirkninger, sier Hansson. 

Produktporteføljen stadig utvidet

NorLense har med årene utvidet sitt produktspekter til å inkludere telt, feltsykehus og «shelter solutions», samtidig som de opprettholder et sterkt fokus på forbedring og nyskapning innen sitt kjerneområde.

I løpet av de siste årene har de levert eksempelvis feltsykehus til områder rammet av krise og krig.

– Dette viser en imponerende evne til innovasjon og tilpasning, samtidig som de ikke er redd for å snu seg rundt i full fart, sier regiondirektøren.

Sterkt team

NHO har også lagt merke til den inkluderende arbeidskulturen.

– Med en moderne og tilpasset rekrutteringsstrategi har NorLense skapt en kultur av lojalitet og tilhørighet, ved å åpne dørene for mennesker med ulik bakgrunn, inkludert flyktninger og innvandrere. Dette bidrar til mangfold, samhold og styrke i arbeidsstokken, sier Hansson.

Sammen med styreleder Haaland gratulerer han hele teamet.

– De har all grunn til å være stolte. NorLense representerer noe av det ypperste av skaperkraft og innsatsvilje som finnes i vår region. Deres bidrag til både lokalsamfunnet og det globale markedet er et eksempel til etterfølgelse, heter det i begrunnelsen fra NHO Nordland.

PS! Ønsker du å nominere en virksomhet i NHO Nordland-familien til den måndelige prisutdelingen, ta gjerne kontakt med seniorrådgiver Anders Paulsen.