Under årets hagefest kaprer Støtt Brygge prisen som månedens bedrift!

Publisert

Daglig leder Eva Andersen mottok prisen fra NHO Nordlands styreleder Espen Haaland. Foto: Ivar Olsen

Månedens bedrift for juli får tildelt prisen i reiselivets høysesong. Reiselivsbedriften har hatt en transformasjon de siste ti årene, og har satt øyen tilbake på kartet som eksotisk reisedestinasjon med matopplevelser, unike overnattingsmuligheter og med en restaurant som leverer smaker i verdensklasse. Månedens bedrift er Støtt Brygge!

Over de siste årene har eier Eva Andersen transformert Støtt Brygge til mer enn bare en plass å besøke, og har vært i familiens eie siden 1897 og drives nå av 4.generasjons eiere. De nye konseptet har fått nytt navn: STØTT Top of Helgeland. Ved å skape opplevelser som ikke følger standardiserte hotell- og matopplevelser, og heller fokuserer på å vise frem historien bak Støtt Gamle Handelssted som bringer en kulturopplevelse ikke mange kan konkurrere med.

En drivkraft i lokalsamfunnet

Støtt brygge har blitt en destinasjon som ikke bare byr på opplevelser til tilreisende, men som tilbyr året rundt møteplass og smaksopplevelser til lokalsamfunnet. Støtt er langt ifra den største øyen med sine 30 innbyggere, men med tett samarbeid med lokalsamfunnene rundt har de klart å skape et unikt konsept som har store visjoner også i årene som kommer.  Ikke minst har gründeren fått god støtte fra Innovasjon Norge, Meløy kommune og andre stiftelser for å omdanne handelsstedet.

Fra et gammelt fiskevær til historisk destinasjon

Støtt har vært ett av de mest sentrale fiskeværene langs Helgelandskysten i mange hunder år. Stedet har med sin bevaringsverdige bygningsmasse fått statusen "Støtt Gamle Handelssted", og Støtt Brygge tilbyr overnatting i Bakeriet, Stabburet og Rorbua, samt restaurant i Gammelbutikken. Opplevelsene lar heller ikke vente på seg, hvor besøkende kan ta del i naturnære opplevelser som kajakk, ribb-turer, toppturer, fisking, sykling, bading og nordlysjakt for å nevne noen. Og er for mange besøkende en base eller som et ledd i øyhopping på Helgelandskysten, eller som en naturskjønn oase vekk fra tettbebygde strøk som gir ro i sjelen.

En plass for vekst og fellesskap

Med sine 34 overnattingsplasser fordelt på 16 rom tilbyr også reiselivsbedriften pakker hvor hele anlegget kan leies av organisasjoner som ønsker å bygge fellesskap med fantastiske opplevelser. Det er en unik mulighet for å skape en privat atmosfære for å bli ordentlig kjent mens Andersen og laget tar hånd om det praktiske rundt opphold og mat.

Det er derfor veldig givende å gi Støtt Brygge prisen Månedens Bedrift for juli 2022!