Bli kjent med ditt advokattilbud

Nyhet, NHO Trøndelag

Publisert

NHO Trøndelags advokat, Benedikte Morberg Forslund.

Visste du at du som NHO-medlem har tilgang på en lokal advokat her i Trøndelag? Vår advokat er kun en telefon eller e-post unna å besvare dine spørsmål om arbeidsrett.

NHO Trøndelags egen Advokat, Benedikte Morberg Forslund, sitter klar på kontoret i Trondheim for å bistå din bedrift med små og store spørsmål når behovet melder seg.

- Jeg bistår med alle typer saker innenfor arbeidsrettens område. Typiske saker er tips til ansettelser, spørsmål om oppfølging av sykefravær, arbeidstid, oppsigelser eller regler om ferie.

Selv om Benedikte arbeider ut fra Trondheim forsikrer hun at hun er hele regionens advokat.

- Jeg er regionadvokat og stiller gjerne opp i forhandlingsmøter hos bedrifter i hele Trøndelag. Det spiller ingen rolle hvor bedriften er lokalisert.

De fleste av NHO Trøndelags medlemsbedrifter er små- og mellomstore, og har ikke egne bedriftsadvokater, HR-ansvarlige eller en egen HR-avdeling. Da kan det være kjekt å en advokat å lene seg på, forteller Benedikte.

- Mange opplever at det er fint å ha en ekstern rådgiver å diskutere litt med. Det kan være fint, og kanskje særlig dersom man føler seg litt alene med HR-ansvaret.

Hvor stor pågang hun opplever fra medlemsbedriftene varerier. Benedikte mener advokattilbudet er en medlemsfordel flere burde dra nytte av.

- Det er bedrifter som ringer/skriver til meg nesten hver uke, mens andre ringer den ene gangen de er borti en vanskelig sak. Det koster ingenting ekstra å ta kontakt med meg, så dette er en medlemsfordel flere burde benytte, mener hun.

Når hun kontaktes av medlemsbedriftene diskuteres alt fra én enkelt sykedag til omfattende omleggingsprosesser hos bedriftene. Hun oppfordrer deg som medlem til å ta kontakt tidlig.

- Erfaringsmessig er det bedre å koble meg inn så tidlig som mulig. Ring meg heller en gang for mye enn å ringe når det er «for sent». Med riktig strategi tidlig i en sak unngår man å kaste bort tid på unødvendige tvister.

Når hun ikke bistår enkeltmedlemmer, holder Benedikte kurs og webinarer innen arbeidsrett for medlemmene i NHO. Som medlemsbedrift får du tilbud om kursing og faglig påfyll innen alt fra håndtering av sykefravær til hvordan skrive en arbeidsavtale.

- Det kan være vanskelig for små bedrifter å holde seg oppdaterte på regelverket innen arbeidsrett ettersom det stadig endres. Gjennom NHO Trøndelags nettsider og nyhetsbrev får du som medlem informasjon om aktuelle kurs og webinarer innen arbeidsrett, avslutter Benedikte.