NHO, LO og KS lanserer kraftløftet!

Publisert

Trøndelag styrer mot et kraftunderskudd om få år. Tiden for handling er nå. NHO, LO og KS har samarbeidet om utarbeidelsen av en rapport om kraftsituasjonen i Trøndelag, med mål om å skissere forslag til tiltak. 24. oktober legges kraftløftet frem - hva gjør vi nå?

Bedrifter nektes nye utbygginger med bakgrunn i kraftmangel, og om få år vil det være underskudd på kraft i Trøndelag. Dette betyr tapte arbeidsplasser og strømpriser som vil gjøre livet svært vanskelig for bedrifter og privatpersoner i hele Trøndelag.

Lanseringen vil finne sted mellom klokken 09.00 og 11.00, tirsdag 24.10. Lanseringen arrangeres ved Folkets Hus i Trondheim, og politikere og beslutningstakere fra hele Trøndelag vil være til stede. 

Nå er tiden inne for handling! På lanseringen vil deltakere få høre fra bedrifter, politikere, og kraftbransjen.

 

Program

Hvor: Folkets Hus i Trondheim, møterom Atrium, med inngang fra Lilletorget

Når: 24.10.2023, klokken 09.00-11.00

09-00 – Velkommen, ved Guro Angell Gimse og Kristian Tangen

09.05 – Hva betyr kraftsituasjonen for næringslivet? – ved Anniken Haugli, Are Tomasgaard og statssekretær Elisabeth Sæther. 

09.20 – Presentasjon av rapporten, ved Thema Consulting

09.35 – Statnett, ved direktør Anne Sofie Ravndal Risnes

09.45 - Tensio, ved konsernsjef Trygve Kvernland

09.55 – Pause med lett servering

10.10 – Presentasjon av tiltakene ved Guro Angell Gimse og Kristian Tangen

10.30 – Panelsamtale – hva gjør du nå? Deltakere i panelet er påtroppende ordfører i Trondheim, Kent Ranum (H) og fylkespolitiker Per Olav Skurdal Hopsø (Ap). Denne ledes av Guro Angell Gimse og Kristian Tangen.