Trøndelag går mot kraftunderskudd!

Publisert

Denne uken lanserte NHO, LO og KS kraftløftet. Rapporten som er utarbeidet i samarbeid med THEMA Consulting Group, viser at Trøndelag styrer mot et kraftunderskudd om få år. "Dette viser hvor alvorlig situasjonen er i ferd med å bli", sier regiondirektør Guro Angell Gimse.

Kraftløftet er et samarbeid mellom LO, NHO, KS og regjeringen. Målet med kraftløftet er å kartlegge kraftsituasjonen i Trøndelag, samt å foreslå tiltak til hvordan vi kan sikre bærekraftig energiproduksjon i fremtiden. 

Rapporten som er fremlagt viser at Trøndelag styrer mot et kraftunderskudd om få år. Dette vil bety en svært vanskelig situasjon for bedrifter og privatpersoner i Trøndelag. 

Rapporten viser at produksjonen av ny energi i Trøndelag må økes betydelig. For å legge til rette for dette foreslår vi nå 10 tiltak for å få fart på energiproduksjonen i regionen. 

"Vi tror både folk, bedrifter og ikke minst politikere må skjønne at vi har en krise, og at alle kluter må settes til for å utbedre situasjonen", sier regiondirektør Guro Angell Gimse.

Les rapporten her