Driftige Camilla tok over under pandemien

Publisert

Østbanehallen er et sted du bør oppsøke, ikke bare rase gjennom, mener Camilla Bendixen Husevåg, daglig leder på restauranten Opland Burger & Steak. Morten Gøsta Jansson fra NHO Viken Oslo lot seg imponere av roen og atmosfæren i det historiske bygget, som gjenåpnet i 2015 etter to års restaureringsarbeid.

Å ta over en restaurant midt under en pandemi som stenger hovedstaden og spisestedene ned, er litt av en utfordring. Men Camilla Bendixen Husevåg liker utfordringer.

Opland Burger & Steak er et av Østbanehallens mange spisesteder. Camilla Bendixen Husevåg tok over som daglig leder i vår, etter den syv måneder lange nedstengningen i Oslo. Hun kan se tilbake på det hun kaller et «ekstremt utviklende år».

-Jeg valgte å bruke den usikre tiden til å delta på kurs, heve egen kompetanse og startet i ny jobb, sier hun.

Navnet Opland Burger & Steak stammer fra tidligere eier, Birgit Opland, som endte opp med å selge under pandemien. EIK Servering tok over og driver stedet i dag.

Restauranten holder til i andre etasje i den luftige stasjonshallen, i stille og rolige omgivelser, litt tilbaketrukket fra det yrende livet ellers på Jernbanetorget. Konseptet er burgere og biff tilberedt på Jospergrill. Her serveres alt fra lunsj til tre-retters middag. Hovedkundegruppene er business og reisende.

 

Utfordringer i kjølvannet av Korona

Camilla forteller om store utfordringer på levering, alt fra tallerkener til mat og drikke.

-Vi opplever store prisøkninger, det er ren galskap. Det er manko på kjøtt og mye annet, både Norsk og import. Mye er utsolgt på ASKO, så vi må finne erstatningsvarer som ofte er dyrere.

Restauranten hadde 40 ansatte før pandemien og nedstengningen kom. I dag er de 27. Noen av de ansatte har fulgt etter Camilla fra tidligere arbeidsplasser, hvor hun jobbet før hun kom til Opland Burger & Steak. Ellers er mange av de ansatte studenter, som er under opplæring. Hun er opptatt av at de ansatte skal kunne beherske ulike oppgaver. Det gir bedriften nødvendig fleksibilitet, samtidig som de ansatte får en mer variert hverdag. 

-Vi er heldige som også har ansatte som har jobbet hos oss i mange år. De gjør en fantastisk jobb og fortjener alt skryt. Stedet hadde ikke vært det samme uten!

 

Begynte i bransjen som 13 åring

Camilla er utdannet ved hotellhøgskolen i Stavanger. Før hun kom til Opland Burger & Steak, jobbet hun som restaurantsjef på Voksenåsen Hotell i Oslo og SpiseriSnø i Snøbyen på Lørenskog. Sine 29 år til tross, Camilla har mange års erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen. Hun begynte i bransjen allerede som 13 åring, på et hotell i Florø, og har siden jobbet i alle mulige spekter av hotell og restaurant.

-Det er en god erfaring å ha med seg, mener hun og avslører at hun helt mangler stressgener.

-Det kommer godt med nå som julebordavbestillinger begynner å tikke inn igjen. Folk er usikre, konstaterer hun.

 

Uteservering og konserter i Østbanehagen

Hun ser frem til sommeren, da de kan åpne uteserveringen igjen. Det var en kjempesuksess i sommer.

-Vi har flere hundre sitteplasser i Jernbanegata, mellom Oslo S og Østbanehallen. Der er vi også godt skjermet fra støy og trafikk. Vår uteservering heter Østbanehagen, der skal vi ha flere arrangementer og konserter neste år. Det gleder vi oss voldsomt til, avslutter Camilla Bendixen Husevåg.