Signer opprop mot formuesskatt på arbeidende kapital

Bli med og signer oppropet mot formuesskatt på arbeidende kapital, som rammer bedrifter og norsk næringsliv.

Dersom du ikke får opp skjemaet, kontroller at du har gitt samtykke til informasjonskapsler.

Vi som signerer dette oppropet, er ledere og eiere i norske bedrifter og organisasjoner. Vi er bekymret for Norges fremtid som investeringsland, og for at vår rådende skattepolitikk, med formuesskatten på arbeidende kapital i spissen, på sikt vil svekke norsk næringsliv.

De siste årene har norske eiere og bedrifter opplevd flere uforutsette skatteøkninger uten hensyn til hvordan de rammer. Et rekordhøyt antall norske gründere, eiere og bedriftsledere har flyttet ut av landet for å skjerme bedriftene sine fra høye uttak for å betale formuesskatt. Norge skal være et godt land å starte og drive en bedrift i, formuesskatten på arbeidende kapital må fjernes.

Norge er en liten, åpen økonomi, som er avhengig av at folk og bedrifter ønsker å være her, for at vi skal ha et sunt næringsliv. Et sunt næringsliv bidrar med skatteinntekter som sikrer velferden vår, det sikrer arbeidsplasser og nye virksomheter over hele landet. Bedrifter ønsker også å bidra, og betaler skatten sin med glede, når det er sammenheng mellom hvor bra det går og hvor mye skatt man betaler.

Med dagens økende formuesskatt betaler man mer skatt, selv om man går med underskudd. Mange må ta ut ekstra utbytte fra bedriften for å betale formuesskatten, og dermed vokser skatteseddelen på utbyttet ytterligere.

Norge skal gjennom store omstillinger, der næringslivet skal og må bidra med løsninger og verdiskaping for en grønnere framtid. Privat kapital er nødvendig for å gjennomføre denne omstillingen. Vi frykter at formuesskatten nå begrenser eiernes evne til å spille denne rollen, i en tid hvor behovet for kapital er stort.

God politikk lytter til dem den gjelder. Når rekordmange ser seg nødt til å flytte ut for å unngå en formuesskatt som rammer norske arbeidsplasser, er ikke løsningen å låse dem inne med en exit-skatt. Løsningen er å senke eierbeskatningen, slik at flere kan flytte hjem. I Sverige lyktes de med å avvikle formuesskatten og lokke sine skatteflyktninger hjem, det må vi også gjøre i Norge før det er for sent.

Vi ønsker at Norge blir et attraktivt land å starte og eie en bedrift i. Et land hvor kompetente eiere ønsker å utvikle ideer, etablere hovedkontor og skape verdier som også kommer samfunnet til gode. Hvor man blir oppmuntret, ikke straffet, for å satse.

Vi ber regjeringen lytte til næringslivet og avvikle formuesskatten på arbeidende kapital nå.