Regjeringen forenkler bort en lov

Publisert

#205

Karl Inge Rekdal som leder NHOs forum for små og mellomstore bedrifter er mer enn fornøyd.

Regjeringen foreslår å oppheve omstillingslova. - Hurra, dette er bra, for den loven trenger vi ikke, sier Karl Inge Rekdal som leder NHOs forum for små og mellomstore bedrifter.

Loven krever at bedrifter med 30 ansatte må melde fra til fylkeskommunen før de legger ned.  Omstillingsloven ble innført i 2008 for å skape dialog mellom nedleggingstruede bedrifter og lokale myndigheter. Loven skulle sørge for omstilling, og gi muligheter for videre drift av levedyktige bedrifter.

- Det er ikke hverdagskost at lover bare forsvinner, så her leverer regjeringen på det den lover om forenkling i SMB-strategien  som kom for noen dager siden.  Det er bra at lokale myndigheter engasjerer seg når bedrifter blir lagt ned, men denne meldeplikten tror jeg ikke hjelper noe særlig, sier Rekdal som også er daglig leder av Sykkylven Stål på Mørekysten. 

Begrunnelsen for forslaget fra næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) er at loven ikke virker slik Stortinget forutsatte i 2008. Han regner med at loven er borte fra nyttår.  – Arbeidstakernes rettigheter svekkes ikke. De er godt ivaretatt av eksisterende lov- og avtaleverk, sier statsråden.