Yara-sjefen gjenvalgt som NHO-president

Publisert

På NHOs generalforsamling 8. juni 2023 ble Svein Tore Holsether, konsernsjef i Yara International ASA, gjenvalgt som NHOs president for to nye år. Turid Grotmoll, administrerende direktør, Fremtind Forsikring AS, ble valgt inn om som NHOs nye visepresident.

Det var en enstemmig valgkomite, som etter en helhetlig vurdering la fram valgkomiteens innstilling på NHOs generalforsamling. NHOs president velges for to nye år, og kan maksimalt sitte som president i en periode på fire år.

- Vi er svært fornøyde med at Svein Tore Holsether tar gjenvalg som NHOs president. Vi er også svært glad for at Turid Grotmoll har takket ja til rollen som NHOs visepresident, sier valgkomiteens leder Inge Jan Henjesand.

- Vi trenger, fart, handlekraft og beslutsomhet

Norge og verden har endret seg betydelig på få år. Det er krig i Europa, og Norge står i en kraftkrise som har store negative konsekvenser for både arbeidsplasser og klima. Samtidig har USA med sin Inflation Reduction Act lansert ambisiøs politikk for grønne investeringer og store utslippskutt. Senest i går lanserte Tyskland et program på 50 milliarder euro for å få fart på grønne investeringer og utslippskutt i tysk industri.

- Det er godt nytt for planeten, samtidig krever det at Norge og Europa kommer på banen med attraktive og forutsigbare rammevilkår for å sikre investeringer her hjemme. Vi har mye å ta fatt på, og vi er fortsatt langt unna å nå både klima- og eksportmålene for 2030. Nå trenger vi fart, handlekraft og beslutsomhet, sier NHO-president Svein Tore Holsether

Ny visepresident fra finansnæringen

Turid Grotmoll erstatter Grete Aspelund i NCC som visepresident. Aspelund har sittet i NHOs styre siden 2017, og vi takker henne for en svært god innsats for NHO og norsk næringsliv.

Turid Grotmoll er administrerende direktør i Fremtind Forsikring og styremedlem i Finans Norge hvor hun tidligere har vært styreleder. Grotmoll har vært pådriver og aktiv i arbeidet med å få Finans Norge inn i NHO. Hun kjenner norsk næringsliv godt og har et svært godt politisk nettverk. Valgkomiteen har særlig vektlagt Turid Grotmolls erfaring fra endrings- og integrasjonsprosesser.

- Finansnæringen forholder seg til alle bransjer og bedrifter i NHO. Finans Norges inntreden i NHO er derfor viktig både for Finans Norge og for NHO-fellesskapet. Turid Grotmoll kommer til å bli en god visepresident for NHO, sier Inge Jan Henjesand

Styret består av president, visepresident, 8 øvrige medlemmer og 3 varamedlemmer.

Øvrige medlemmer valgt inn i NHOs styre:
 • Maalfrid Brath, Regional Managing Director Nordic & Baltics, Manpower Group
 • Mona Jacobsen Saab, Daglig leder/styreleder, Big Fish Adventure AS
 • Ståle Gausen, Konserndirektør, Grilstad AS
 • Jannicke Hilland, Konserndirektør Infrastruktur, Telenor ASA
 • Ståle Rød, Executive Vice President, Skanska AB
 • Pål Eitrheim, Konserndirektør, Equinor ASA
 • Stein Nilsen, Administrerende direktør, Widerøe Flyveselskap AS
 • Grant T. Larsen, Konsernsjef, Cognia AS

Varamedlemmer

 • Liina Veerme, Konsernsjef Salten Kraftsamband AS (1. varamedlem)
 • Geir Austigard, CEO Moreld AS (2. varamedlem)
 • Fredd Willsgård, Daglig Leder Brødrene Wilsgård AS (3. varamedlem)

NHOs styre