IKEA – mye mer enn lave priser!

Publisert

Fra IKEA Solrun Hitland, Hilde Alnæs. Fra NHO Vestlandet Helene Frihammer, Nina Tennebekk og Mona Sandmo Nilsen.

IKEA har stort fokus på bærekraft og bidrar sammen med kunder og samarbeidspartnere til det grønne skiftet. Selskapet har en bærekraftstrategi som tar opp i seg flere aspekt ved bærekraft. Viste du at på IKEA kan du kjøpe gjenbrukte møbler som har fått nytt liv? Dette er et etterspurt tilbud som mange ønsker å benytte seg av.

IKEA ble grunnlagt av Ingvar Kamprad i 1943, og startet som et postordrefirma i den svenske byen Älmhult. I dag er IKEA et globalt varemerke for hjeminnredning. Det har vært en enorm utvikling, men visjonen er fortsatt den samme: å skape en bedre hverdag for de mange menneskene – for kunder, men også for medarbeiderne og alle som jobber hos leverandørene til IKEA.

IKEA finnes i 54 land og har 7 varehus i Norge med til sammen 3500 ansatte. IKEA jobber med mangfold og inkludering og hjelper folk til å komme i arbeid, i Bergen har de 14 arbeidstreningsplasser. IKEA jobber gjennom programmet «Broen til jobb» som har fokus på integrering der man går 3 dager i uken på skole og er 2 dager i uken på jobb. Deltakerne går gjennom et opplæringsprogram som skal få dem raskere ut i jobb, hvor elevene skal lære norsk og samfunnsfag, samtidig som de får en praktisk innføring i norsk arbeidsliv. «Broen til jobb», tidligere kjent som «Hurtigsporet», er et svar på regjeringens utfordring til næringslivet om å finne løsninger som kan integrere og inkludere flyktninger og innvandrere raskere til jobb og i samfunn. Det er et samarbeid mellom IKEA, NAV og Voksenopplæringen. Prosjektet er en del av et globalt initiativ og Ikea har som mål å starte programmer på 300 IKEA varehus i 30 land verden over.

Vil du vite mer om IKEAs bærekraftsmål så klikk deg inn her.

Vi i NHO Vestlandet er stolte av å ha IKEA som medlemmer i NHO og NHO Service og Handel.