Regjeringen foreslår å droppe arbeidsgiverperiode II

Publisert

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røed Isaksen snakker på NHO-konferanse

– En ny periode med lønnsplikt nå ville ikke vært et insentiv til å hente permitterte tilbake til jobb, men en ekstrakostnad for allerede hardt pressede bedrifter, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding. Arkivbilde: Kilian Munch.

Dersom dette blir vedtatt av Stortinget betyr det at arbeidsgiver kan ha rett til å fortsette å permittere uten ny lønnsplikt etter 30 uker.

Arbeids- og sosialdepartementet meldte søndag 2. mai at regjeringen foreslår i revidert budsjett for 2021 at det ikke blir innført en arbeidsgiverperiode II ved permitteringer.

- Dette var veldig gode nyheter fra regjeringen til de bedriftene som fortsatt er hardt rammet av korona-krisen. Vi håper dette får flertall i Stortinget, sier arbeidslivsdirektør i NHO Nina Melsom.

Det var planlagt å innføre en arbeidsgiverperiode II fra 1. juni 2021, hvor arbeidsgivere som har hatt ansatte permittert i mer enn 30 uker sammenhengende skulle få plikt til å betale lønn i 5 nye dager for å kunne fortsette permittering. NHO har advart mot å innføre en arbeidsgiverperiode II, fordi vi fryktet det kunne utløse oppsigelser.

- Dette kan holde bedriftene flytende til smittesituasjonen tillater at samfunnet åpner, folk kan komme på jobb, og oppsvinget tar fart. Det er viktig at bedriftene som har vært tvunget til å permittere mange ansatte ikke går over ende nå, men kan stå klare til å ta folk tilbake i jobb så snart det er mulig, sier Melsom.

 

Les mer

Regjeringen foreslår at det ikke blir innført en arbeidsgiverperiode II (regjeringen.no) 

Arbeidsgiverperiode ved permittering - dette må arbeidsgiver betale

Nytt om permittering, dagpenger, sykepenger og omsorgspenger

Permittering – skritt for skritt (8. og 9. skritt)