NHO-sjefen: Viktig å komme til bunns i denne saken

Publisert

NHO-sjef Ole Erik Almlid i fbm lønnsoppgjøret 2021

NHO-sjef Ole Erik Almlid i fbm lønnsoppgjøret 2021.

Flere medier har den siste uken publisert saker om tidligere direktør Stein Lier-Hansens pengebruk gjennom disponering av jaktterreng, hytte og sjøfly på Norsk Industris regning. Styret i Norsk Industri utvider nå undersøkelsene av hvordan den avgåtte direktøren har brukt midlene til NHOs landsforening. - Det er bra at styret viser handlekraft, dette er uakseptabel bruk av medlemmenes penger, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Fra 2015 til høsten 2023 leide Norsk Industri et jaktterreng med hytte på Hardangervidda. Tidligere administrerende direktør for landsforeningen i NHO, Stein Lier-Hansen, håndterte leieforholdet. Området skal ha blitt brukt til å drive utstrakt relasjonsaktivitet.

Da denne saken ble kjent i forrige uke, var administrerende direktør i NHO, Ole Erik Almlid, svært tydelig.

- Dette er uakseptabel bruk av medlemmenes penger. Å bruke millioner på jakt og sjøfly er definitivt ikke innafor. Vi er og skal være svært bevisste på hvordan vi bruker medlemmenes penger, og hvordan vi opptrer på vegne av norske bedrifter, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

- Det gjenspeiler ikke verdiene i NHO. Alle skal kunne stole på at det er ryddighet hos oss. NHO og NHOs 18 landsforeninger lever av tillit.

Etter medieomtalen den siste uken har det kommet flere opplysninger i saken som kan tyde på at disponeringen av Norsk Industris representasjonsmidler har vært mer omfattende enn først antatt. I en pressemelding tirsdag opplyste derfor styret i landsforeningen at de utvider undersøkelsene av hvordan den avgåtte direktøren har brukt Norsk Industris midler.

- Det er bra at styret i Norsk Industri gjør dette. Det er veldig viktig å komme til bunns i denne saken, det tror jeg alle parter vil tjene på, sier Almlid.

Styret i Norsk Industri skriver at de vil ta kontakt med og informere relevante myndigheter om saken, og at offentligheten vil bli informert når resultatene av de nye undersøkelsene foreligger.

 

Her kan du lese Norsk Industris egen kommentar til saken