Artikler

Vis filtrering

7 resultater

Type artikkel
Velg område
7 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Viktig startskudd for en satsing på digitalisering

  Regjeringen  lanserte 7. september 2023 en satsing på forskning og innovasjon innen kunstig intelligens og digital sikkerhet på 1 milliard over 5 år. - Dette er et bra initiativ som NHO støtter. Vi håper dette signaliserer en større satsing på digitalisering fra regjeringens side, sier Anniken Hauglie, viseadministrerende direktør i NHO.

 2. Kunstig intelligens

  Kunstig intelligens vil kunne ha en avgjørende betydning for effektivisering og produktivitetsvekst for norsk næringsliv og offentlig sektor. Norske virksomheter trenger tilgang på riktig kompetanse og solide nettverk. Samtidig må reguleringene som kommer fra EU raskt bli en del av norsk regelverk, for å hindre at vi sakker akterut.

 3. Digital kompetanse er mangelvare

  Både offentlig og privat sektor skriker etter arbeidskraft. I tillegg oppgir NHO-bedrifter at mangelen på rett kompetanse har økt fra 2021 til 2022. Det gir redusert verdiskaping, redusert omstillingsevne, mindre grønt skifte, og redusert virksomhet.

 4. Datasentre

  Et stadig større omfang av private og offentlige tjenester er digitale, de baseres på data og leveres via skyløsninger. Skyen er i dette tilfellet ikke i himmelen – det er fysiske datasentre.