Artikler

Vis filtrering

53 resultater

Type artikkel
Velg område
53 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Knirkefritt samarbeid i 60 år

  Lønnsforhandlinger, streik og konflikt vil av og til forbindes med LO og NHO. Men LO og NHO er også svært gode samarbeidspartnere. Akan kompetansesenter er et godt eksempel på dette. I 60 år har vi stått sammen om Akan kompetansesenter og arbeidsplassen som viktig arena for forebygging og håndtering av rus- og spillrelatert problematikk.

 2. Et løft for Nord-Norge - på overtid

  Regjeringens løfte om midler til å komme i gang med bygging av ny E6 i Sørfold er svært gode nyheter. Det haster å sette spaden i jorden. Les hele kronikken om hvordan dette er et stort løft ikke bare for samferdsel og sikkerhet, men også som et stort og viktig prosjekt for nordnorske entreprenører.

 3. Krever at regjeringen innfrir

  Bedriftene i Nord-Norge har i mange år pekt på kraftsituasjonen som den største bremseklossen for vekst og utvikling av næringslivet og lokalsamfunnene. NHO Arktis mener at Regjeringens løfter i kraftpakken må innfris for å gi næringslivet i nord tidenes muligheter.

 4. Det vi skal leve av!

  Vi står ikke overfor et subsidiekappløp, men et investeringskappløp for å nå klimamålene. Grønn industri vil kunne skape verdier til fremtidens velferd, og samtidig gi utvikling og vekst rundt om i hele landet, skriver Daniel Bjarmann-Simonsen, regiondirektør NHO Nordland og Ingvild Skogvold, daglig leder i Ranaregionen Næringsforening.

 5. Ja til styrekvotering – med forbehold

  Lovpålagt kvotering er ikke et ønsket virkemiddel. Men fordi utviklingen mot bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet går tregt, sier vi ja til å prøve ut kjønnskvotering i selskapsstyrer. Høringssvar til regjeringsforslag er sendt inn på vegne av NHO og tilsluttede landsforeninger.

 6. Selv verdensmestere må arbeide hardt for å forbli best

  Vi som bor i Vestland er blant de beste på elektrifisering i verden. For få år siden var elbiler en kuriositet. Kort tid etter er vi i verdenstoppen i bruk av elbil, samtidig som både ferger, båter, busser og taxier elektrifiseres i et voldsomt tempo. Men fortsatt er det store steg som må tas for at mer av transporten på sjø, vei og i luft går på fornybar energi. Og det neste som må gjøres nå er å bygge god infrastruktur for grønn tungtransport, skriver NHO Vestlandets regiondirektør Helene Frihammer i denne kronikken.