Artikler

Vis filtrering

54 resultater

Type artikkel
Velg område
54 resultater funnet med valgt filtrering.
 1. Det vi skal leve av!

  Vi står ikke overfor et subsidiekappløp, men et investeringskappløp for å nå klimamålene. Grønn industri vil kunne skape verdier til fremtidens velferd, og samtidig gi utvikling og vekst rundt om i hele landet, skriver Daniel Bjarmann-Simonsen, regiondirektør NHO Nordland og Ingvild Skogvold, daglig leder i Ranaregionen Næringsforening.

 2. Ja til styrekvotering – med forbehold

  Lovpålagt kvotering er ikke et ønsket virkemiddel. Men fordi utviklingen mot bedre kjønnsbalanse i arbeidslivet går tregt, sier vi ja til å prøve ut kjønnskvotering i selskapsstyrer. Høringssvar til regjeringsforslag er sendt inn på vegne av NHO og tilsluttede landsforeninger.

 3. Selv verdensmestere må arbeide hardt for å forbli best

  Vi som bor i Vestland er blant de beste på elektrifisering i verden. For få år siden var elbiler en kuriositet. Kort tid etter er vi i verdenstoppen i bruk av elbil, samtidig som både ferger, båter, busser og taxier elektrifiseres i et voldsomt tempo. Men fortsatt er det store steg som må tas for at mer av transporten på sjø, vei og i luft går på fornybar energi. Og det neste som må gjøres nå er å bygge god infrastruktur for grønn tungtransport, skriver NHO Vestlandets regiondirektør Helene Frihammer i denne kronikken.

 4. Kraftfull satsing på fornybar kraft

  Energikommisjonen: Negativ kraftbalanse, anstrengt forsyningssikkerhet, og permanent høye kraftpriser venter om få år dersom vi ikke våkner og gjør noe. Både klimaomstillingen, eksisterende og nye grønne arbeidsplasser ligger i potten. Uten betydelig økt kraft- og nettutbygging, og et krafttak for energieffektivisering, ryker begge.

 5. Kan en bransjeavtale gi likere arbeidsvilkår i luftfarten?

  Det har blitt sagt mye om SAS og den skandinaviske arbeidsmodellen i det siste. Ingen annen sektor kommer oftere i konflikt med sine egne kolleger enn flyindustrien. Internasjonalt ser vi regelmessige konflikter som resulterer i streiker og polarisering på tvers av flyselskapene. Dette er skadelig for alle parter. Det er ekstremt kostbart for flyselskapene, det er krevende for de ansatte og det påvirker passasjerenes mulighet til å reise.

 6. Nu skjer det!

  Nu skjer d! Det er klondykestemning i nord. Fra Mosjøen i sør til Berlevåg i nord, vokser store grønne industriprosjekter frem. Kartet fylles med prosjekter som vil bidra til å nå klima- og bærekraftsmålene, samtidig som vi skaper jobber og verdier. Det er det som er samfunnsligningen vår. Ikke noe nytt, bare grønnere og smartere.