Busstreiken er over

Publisert

Buss i Bygdøy alle

Foto: Siri Baastad/ NHO.

Fellesforbundet og Yrkestrafikkforbundet på den ene siden og NHO Transport på den andre siden ble på morgenkvisten enige om en revisjon av Bussbransjeavtalen. Tilsvarende enighet ble oppnådd mellom Spekter samt Vy Buss AS og fire arbeidstakerorganisasjoner.

Streiken ble igangsatt etter meklingsbrudd 20. september og ble ytterligere trappet opp fra og med 28. september. Ved avslutning av konflikten var i alt 8.300 sjåfører tatt ut i streik.

- Vi er glade for at streiken er over. Ikke minst av hensyn til passasjerene, som igjen kan bruke bussen for å komme til jobb, skole og fritidsaktiviteter på en miljøvennlig og sikker måte. Vi er også fornøyd med at oppgjøret ble holdt innenfor frontfagets ramme på 1,70 prosenter, noe som hele tiden har vært en forutsetning fra arbeidsgivernes side, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Det gis et generelt tillegg på kroner to per 1. april 2020 pluss et tillegg på kroner 3,50 per 1. oktober. Sistnevnte tillegg er en kompensasjon for etterslep etter det samordnede hovedoppgjøret i 2018, hvor bussjåførene fikk kroner 1,30 totalt sett. Det gis også en økning i fagbrevtillegget på en krone fra og med 1.oktober.

Minstelønnssatsene for turbussjåfører, verkstedarbeidere, hjelpearbeidere og vaskere er også regulert. Medlemsbedriftene vil få nærmere informasjon om de nye satsene i eget sirkulære.

Se NHO Transports faktaark om bussbransjen og lønnsoppgjøret i 2020

Les mer om tariffoppgjøret hos NHO Transport

Les også om tariffoppgjøret på nho.no