Strekker oss for å avslutte streiken

Publisert

NHO har 13. januar gitt et nytt tilbud til arbeidstakerne som streiker i private omsorgsbedrifter. – Vi har strukket oss langt i dette forslaget og ber om at arbeidstakersiden gjøre det samme, sier Nina Melsom, direktør for Arbeidsliv i NHO.

Tilbudet kommer etter at Fagforbundet og Parat brøt meklingen for revisjon av avtale 453 og 536 og streiken ble et faktum 9. januar. 

– Vi har nå presentert et svært godt tilbud som innfrir flere av kravene motparten har kommet med. Flere av stillingsgruppene har fått tilbud om over 30.000 kr. i økning på begynnerlønn, i tillegg har de fått tilbud om en 10 års lang ansiennitetsstige. 

Til sammen er 124 arbeidstakere tatt ut i streik fra 14. januar. Oppgjøret gjelder asylmottak, rehabiliteringssenter, kommersielle aktører innen omsorg, barnehager, barne- og ungdomsinstitusjoner, kinoer, samt ideelle organisasjoner som Frelsesarmeen og Blindeforbundet. 

– Med dette tilbudet vil vi bidra til å løse konflikten og avslutte en streik hvor sårbare grupper i barnehagene, barnevern og omsorgsbedrifter blir rammet, sier Melsom.