Rekordmange på årskonferansen

Publisert

Nærmere 120 deltakere fikk en svært innholdsrik og nyttig regional årskonferanse i Ålesund 6. februar.

Det var plass til både den nye og den nylig avgåtte regiondirektøren på scena i Ålesund ved konferansestart tirsdag 6. februar.

Lene Trude Solheim takket Espen Remme for innsatsen gjennom fire år og ønsket lykke til med nye utfordringer.

Med nær 120 deltakere fra næringslivet satte årets konferanse deltakerrekord. Aldri før har så mange deltatt på en regional årskonferanse i regi av NHO Møre og Romsdal. 

Lederskap og løsninger var det overordna temaet for konferansen på Thon Hotel Ålesund.

Stor spennvidde i programmet  

Økonomisk overblikk fikk vi fra sjeføkonom i NHO, Øystein Dørum. Administrerende direktør Trond Nydal i Sparebanken Møre ga oss et nærmere innblikk i situasjonen i regionen.

En innføring i hva KI er for noe, en slags KI-ABC, ble servert av Liv Dingsør fra Digital Norway. Christoffer Haukås fra Twoday fulgte opp med gode eksempler på praktisk bruk av KI. 

Jon-Kristian Rydningen fortalte om Bærekraftsløftet, et samarbeid mellom NHO, LO og KS. Prosjektet er treårig, og har som mål å få bærekraft på agendaen gjennom konkrete samarbeidsprosjekter mellom næringslivet og det offentlige. 

Møre og Romsdal har som målsetting å bli en vinner i det grønne skiftet. Helge Gjerde og Hedda Nordby Krogstad fra Innovasjon Norge snakket om "Grønt industriløft i Møre og Romsdal". Med i prosjektet er også Ingunn Aanes fra Ernst&Young. 

Et godt eksempel på industri-innovasjon fikk vi fra Anette Fjeld Hansen i Prodtex. Bedriften lokalisert på Fiskå i Vanylven produserer og utvikler avanserte stålkonstruksjoner som du kan finne i bruer og oppdrettsmerder. 

Maiken Moe fra Hydro Energi satte sosial bærekraft på agendaen. Å se sammenhengen mellom industriproduksjon og det å ta ansvar for nærmiljøet i vid betydning er noe Hydro satser mye på. Både Moe og Fjeld Hansen tok del i en panelsamtale om sosial bærekraft ledet av Jon-Kristian Rydningen fra Bærekraftsløftet. 

Kraftløftet og det store kraftunderskuddet i Møre og Romsdal

Per Øyvind Langeland, NHO, og Kenneth Sandmo fra LO snakket om Kraftløftet, samarbeidsprosjektet mellom de to organisasjonene. 

Kraftløftet viser at Møre og Romsdal har det nest største kraftunderskuddet i landet, etter Osloregionen. Kraftundreskuddet fører til at bedrifter står i kø for å få nok kraft til videreutvikling og nyetableringer.

I overgangen til den grønne skiftet, som vi står midt oppe i, er dette er situasjonen som krever handling - nå. 

Det kom også tydlig fram i panelsamtalen mellom Tafjord-sjef Erik Espeset, Bengt Endreseth fra fylkeskommunen, Kristin Krohn Devold fra NHO Reiseliv og Per Øyvind Langeland fra NHO. Ny, fornybar strøm krever konstruktive samtaler om havvind, vindkraft på land og energieffektivisering. 

Unge entreprenører og inspiratorer

Representanter fra tre flotte ungdomsbedrifter, 3-8 UB, Balance og Navaria AS imponerte stort. De fikk fortelle om sine prosjekter og erfaringer med prosesser rundt ideutvikling, konseptvalg og forretningsmodeller. 

Snakk om innovasjonskraft og grundermot!