Harestad Elektriske er Månedens Klimabedrift

Nyhet, NHO Rogaland

Publisert

Styreleder Espen Bru i Harestad Elektriske og Tone Grindland regiondirektør i NHO Rogaland.

Solcelle-anlegget på taket er ikke den eneste grunnen til at Randaberg-bedriften får utnevnelsen i september.

-Bærekraft blir en stadig viktigere del av konkurransekraften. Harestad Elektriske er en bedrift som er bevisst denne utviklingen, sier regiondirektør Tone Grindland i NHO Rogaland.

Hun møtte styreleder Espen Bru i Harestad Elektriske for å dele ut diplom og blomster utenfor deres lokaler denne uken.

-Det grønne skiftet er for lengst i gang. Det skjer mye mer ute i bedriftene enn folk er klar over. Det ønsker vi å vise fram med denne klimaprisen, der vi løfter fram inspirerende bedriftseksempler som viser vilje og evne til omstilling, sier Grindland.

Konkrete grep

Harestad Elektriske har tatt flere konkrete grep. De ble sertifisert som Miljøfyrtårn i 2019 og har blant annet egen sorteringsstasjon for avfall som kabler, batterier og lyskilder.

De har en fast regel om at elektrikerne ute på oppdrag tar med seg avfall ute på jobbene og sorterer i eget bygg. Harestad Elektriske har også investert i solcelleanlegg på eget bygg som de vil bruke i markedsføring og som visningsanlegg.

Elektriske pool-biler

Bedriften har også vært ivrige med å legge om til elektriske pool-biler, og fikk levert flere el-biler nylig som erstattet de eldste dieselbilene.

- Vi forsøker å sette flere elbiler i drift. Rekkevidden bekymrer litt, men vi er i ferd med å få gode lademuligheter, sier styreleder Espen Bru i Harestad Elektriske.

- Vi skal henge dette diplomet opp ved siden av beviset på at vi er Miljøfyrtårn, sier Bru.