Sola ber om hjelp til å fikse sjøbadet

Publisert

Myklebust sjøbad krever mye vedlikehold i dag. Nå letes det etter nye og innovative løsninger.

Kan din bedrift hjelpe kommunen?

Myklebust sjøbad i Sola kommune ble åpnet i 2015, til stor begeistring for lokalbefolkningen. Det skulle imidletid raskt vise seg at det vannkvaliteten ikke ble helt som forventet.

Nå er Sola kommune, sammen med NHO og leverandørutviklinsprogrammet LUP, på jakt etter bedrifter som kan løse problemet med tilgroing av biologisk materialer for å øke badevannskvaliteten i sjøbadet året rundt.

Løsning

Dette er såkalt innovativ anskaffelse, hvor Sola kommune ikke sier noe om hvilken løsning de ser for seg, men ber bedriftene komme med forslag.

Det tror Tone Grindland, regiondirektør i NHO Rogaland, at bedriftene vil klare.

- Rogalandsbedriftene er kjent for å være innovative, og jeg vet at mange bedrifter elsker å få slike utfordringer. Nå håper jeg bedriftene melder seg for Sola kommune, og at de sammen finner en god løsning, sier Grindland.

Vedlikeholdskostnader

Sjøbadet ble konstruert med den hensikt å skape et rolig badeområde fylt med naturlig sjøvann, hvor vannet i bassenget skulle forbli relativt stillestående og oppnå en noe høyere temperatur sammenlignet med sjøen utenfor. Ved oppføringen var konseptet at sjøvann skulle strømme inn fra vest og sive ut mot nord.

Det fungerer imidlertid ikke som planlagt og en opphoping av biologisk materiale påfører kommunen store vedlikeholdskostnader.

For å opprettholde god drift av sjøbadet, gjennomføres det cirka to årlige ned tappinger kombinert med fjerning av biologisk materiale og høytrykksspyling av hele anlegget. Denne vedlikeholdsprosedyren medfører årlige kostnader på drøyt 300.000 kroner, samtidig som vannkvaliteten relativt raskt forringes igjen.

Finnes en bedre løsning?

Bedrifter kan melde sin interesse for å løse problemet her.